Touring toont kunstige Disco Volante Spyder

disco spider1

Carrozzeria Superleggera Touring laat opnieuw zien hoe mooi en smaakvol Italiaans design kan zijn. We zien nu de reeds aangekondigde Disco Volante Spyder langs het Lago di Como flaneren vlak voor de onthulling in Genève. De Disco Volante Spyder markeert 90 jaar vol unieke creaties van een hoogstaand niveau. Dat er een prachtige donor voor geofferd moest worden vergeten we even, want laten we wel wezen… Dergelijke creaties zijn een verademing in deze wereld van de grote eenheidsworst.

disco spider2

Een wereld waarin grote designhuizen -die niet voor niets zo goed waren in wat ze deden- vriendelijk de deur wordt gewezen door de industrie. Of je nu Pininfarina heet of Bertone, je telt niet langer mee. Expertise is een te duur woord blijkbaar en fabrikanten fietsen er met een wijde boog omheen. Zelfs FCA dat in woord prat gaat om de rijke historie en het DNA van haar merken. Touring zwemt recht tegen deze stroming in en is de laatste jaren zeer actief.

[nggallery id=1121]

5 gedachten over “Touring toont kunstige Disco Volante Spyder

 • 27 februari 2016 om 11:58
  Permalink

  Mooie wagen maar eeuwig zonde dat ze de schaarse 8C’s als donor gebruiken pak dan een F430 F458 of iets dergelijks als donor.

  Beantwoorden
 • 27 februari 2016 om 15:06
  Permalink

  Begrijp Peugeot voor geen meter die hadden hele mooie modellen dankzij Pininfarina. FIAT zou juist gebruik moeten maken hiervan. Weet niet of het nog zo werkt maar vroeger mochten een aantal design huizen mee doen in Italie dus Centro Stile mocht een design maken maar ook Bertone en Pininfarina en de beste won!

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 27 februari 2016 om 15:43
  Permalink

  Ja het is zonde dat heel de cultuur van designhuizen in mekaar is gestuikt. Daardoor heeft de italiaanse automobielindustrie meteen ook een van haar beste troeven overboord gegooid en zitten we nu met een verschraling van het design. Niet dat de auto’s nu lelijk zijn, maar ze zijn niet meer baanbrekend qua design – te veel mainstream.

  Beantwoorden
 • 27 februari 2016 om 15:45
  Permalink

  Ik vraag me trouwens af of ze deze auto niet kunnen bouwen op basis van de Maserati 4200 GT. De 8C is trouwens ook op deze basis gebouwd…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.