Uitverkocht!

Inmiddels is de chique bezichtiging van de 599 GTO, die reeds was aangekondigd achter de rug.

Speciaal geselecteerde klanten konden zich gisteravond vergapen aan deze superieure GT van wereldformaat. Dat gebeurde op de klassieke militaire academie van Modena in en rond het daarbij behorende paleis, bekend van het jaarlijkse bal. Een hoogwaardige setting voor hoog gewaardeerde schatrijke klanten uit alle werelddelen. Het konden heel goed rond de 599 gasten zijn geweest die gister van de partij waren, want de 599 GTO is helemaal uitverkocht. De locatie en de auto vormden volgens Di Montezemolo ongeveer het beste wat Italië te bieden heeft. Van 27 april t/m 2 mei is de auto voor iedereen te bewonderen op de autosalon van Peking.

Het was overigens niet het eerste contact voor de meesten, want Ferrari hield de afgelopen maanden speciaal voor klanten een soort rijvaardigheids- en techniekcursus heeft gehouden over de Gran Turismo Omologata in verschillende werelddelen. Een slimme zet van Ferrari, want veel geïnteresseerden moesten na de cursus nog beslissen of ze wel of niet voor dit model met 670 pk wilden gaan. De officiële prijs wordt pas in Peking openbaar gemaakt maar zal boven de 300.000 euro liggen. Een goede investering want over een paar jaar zal de GTO al veel meer waard zijn.

‘Een mooie auto met de hoogste prestaties ooit en dat dus de naam GTO verdient’ zei Di Montezemolo. De GTO is inmiddels al recordhouder voor straatauto’s op het circuit van Fiorano met 1:24 rond.

[nggallery id=275]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.