Unieke Italiaanse auto’s logeerden bij paleis in Rome

De Quirinaal heuvel in Rome heeft een monumentale geschiedenis van een paar duizend jaar oud.

Het is namelijk de plaats waar altijd het blauwe bloed van Rome heeft geresideerd. Tussen 18 eeuwse koninklijke paleizen en 17 eeuwse kerken, monumenten en fonteinen, liggen nog de resten van Romeinse villa’s. Deze van oorsprong Sabijnse heuvel, werd door de Romeinen verkozen tot de betere plek rond de Caput Mundi.

De plek maakt het presidentiële ontvangst van een serie unieke auto’s des te bijzonderder. Zoals we al eerder vertelden, zijn ter gelegenheid van het Concorso d’Eleganza Bovet Italia Classica Pininfarina en Alfa Romeo als eregast uitgenodigd, vanwege het feit dat beide grote namen dit jaar jubileren. Naast exclusieve Lancia’s als de Florida, Flaminia en Aurelia, stonden er tot afgelopen zondag ook prachtige klassieke Ferrari en Alfa Romeo modellen met Pininfarina logo. Maar ook een nieuwe oogverblindende creatie als de Alfa Romeo ‘Duettottanta’ stond te blinken bij het paleis.

Veel aandacht was er ook vooral voor de elektrische Pininfarina Nido EV, waarmee burgemeester Alemanno en Paolo Pininfarina mee de heuvel op reden voor wat koffie bij de president. Deze promo voor een splinternieuwe elektrische auto is niet voor niets. Er gaan steeds meer stemmen op dat men de komende jaren flink wil investeren in het elektrisch rijden in de grote Italiaanse steden, waar uitstoot nog altijd een groot probleem is. Het is heel goed mogelijk dat Pininfarina hier een belangrijk rol in zal spelen. Van de Nido zullen nog minstens 3 andere varianten worden ontwikkeld (4 zitter, pick-up en kleine bus).

Dat klinkt natuurlijk allemaal prachtig… Maar wat wij nog mooier vinden klinken is toch een 33 Stradale die de binnenplaats van het Quirinaal paleis komt oprijden.

[nggallery id=458]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.