Valentino Rossi de derde musketier van Ferrari?

Het zou wat zijn als die felgekleurde helm van de ene dag op de ander aan de start verschijnt voor kwalificatie.

Als een soort ‘Stig’ in de nieuwe rood-witte F10 bolide. Luca Cordero di Montezemolo heeft er zijn eigen PR stunt van gemaakt de laatste tijd. Komt er een derde Ferrari bij of niet? Ook al is Valentino ‘onervaren’ op F1 gebied, menig tegenstander zal van binnnen toch een beetje gaan zweten als dit geheime wapen van Ferrari samen met Alonso en Massa de baan op zal komen. Het gaat immers om de man die alles wint. De Schumacher van de Moto GP.

We hebben het dan natuurlijk wel over 2011. Di Montezemolo sloot tijdens de presentatie van de nieuwe F10, niet uit dat Valentino Rossi mogelijk mee zal doen als derde piloot van de Scuderia. Als er iemand talent heeft om F1 kampioen te worden dan is het Rossi wel, zei Di Montezemolo. “Hij is een goede vriend van ons en ziet het als het verwezenlijken van een droom, om te mogen racen voor Ferrari.” Na aanleiding van de hypothese over een mogelijke derde Ferrari in 2011, zijn veel kleine renstallen alvast begonnen met protest aantekenen. Di Montezemolo zei er het volgende over; “Ik begrijp de aanklacht van diverse kleinere renstallen, maar ik wil duidelijk  maken dat Ferrari in principe geen derde auto nodig heeft. Ik spreek namelijk ook over mogelijke nieuwe ontwikkelingen in het belang van de F1 en nieuwe deelnemers.”

Een prachtig politiek antwoord met een hoger doel, van een man die veel invloed heeft op deze ‘ontwikkelingen’ binnen de F1 als je het ons vraagt. Di Montezemolo maakt namelijk binnen de FIA reclame voor de ‘derde wagen’ van Ferrari, als mogelijkheid om jongere coureurs (van allerlei teams en uit alle landen) wat meer trapsgewijs op het hoogste niveau te krijgen. Momenteel zit er weinig tussen de scholing en het presteren op het hoogste niveau en onder de hoogste druk. Ferrari wil veel investeren de komende jaren als het gaat om jong F1 talent en wil daar graag een internationaal handelsmerk van maken. Di Montzemolo wil de ‘derde wagen’ ook verhuren aan andere teams uit bijvoorbeeld Amerika of AustraliĆ«; “Ik heb onze teambaas Stefano Domenicali gevraagd om hier aan te werken. Zo kunnen kleinere teams heel wat kosten besparen en beslissen ze zelf of ze een meer of minder ervaren coureurs achter het stuur zetten.”

Het lijkt alsof Ferrari met een groot plan bezig is om binnen de nieuwe F1, waar het afgelopen jaar redelijk veel om te doen is geweest, haar invloed verder uit te breiden. Een creatieve vorm van hoognodige kostenbesparingen, maar ook een manier om Ferrari’s visie op de F1 sport toch toe te passen en te stimuleren. Netals in de voetbalwereld kunnen kleine ploegen dan blijven bestaan door als een soort kweekschool te fungeren voor de grote club. Momenteel vallen er jaarlijks teveel teams af door gebrek aan geld bij het ontwikkelen van auto’s. Iets wat de sport niet ten goede komt.

2 gedachten over “Valentino Rossi de derde musketier van Ferrari?

 • 1 februari 2010 om 13:36
  Permalink

  zou wel gaaf zijn als Rossi instapt!
  Alleen denk ik niet dat hij potten zal kunnen breken in de F1.

  Voor de reclame zou het een hit zijn. Maar laat Ferrari eerst maar weer eens goed presteren…komt de rest vanzelf.

  Beantwoorden
 • 1 februari 2010 om 13:49
  Permalink

  Alleen voor zijn karakter geef je hem al een stoeltje.
  Ik denk zelfs dat hij het helemaal niet zo slecht zou hoeven doen. Het is Damon Hill ook gelukt om na zijn motorrace ervaring in een F1 te stappen..

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.