Home » Iveco

Verkoop IVECO voorlopig van tafel

19 april 2021 13:40 Geen reacties

Iveco opnieuw niet verkocht.

CNH-Industrial laat in een korte verklaring weten dat de onderhandelingen met het Chinese FAW over Iveco zijn gestopt. Volgens insiders is een mogelijke verkoop nu zelfs geheel van de baan, omdat FAW niet met de juiste prijs over de brug wilde komen voor de producent van vrachtwagens en speciale voertuigen. Hetzelfde gebeurde vorig jaar toen FAW al een te laag bod uitbracht op Iveco. Ook Shangdong Heavy Industries wist Iveco vervolgens niet naar zich toe te trekken.

Ophef vanwege duizenden banen.

In Italië ontstond met name gedurende de laatste onderhandelingen grote ophef. De verkoop leek namelijk even al een feit, en direct gingen er grote zorgen uit naar de omvangrijke industrie rond Iveco. De roep om een interventie vanuit de overheid werd steeds luider. Wat er zich vervolgens achter de schermen allemaal heeft afgespeeld is niet bekend.

Spin-off in 2022.

CNH-Industrial wil Iveco, in wat men het “On-Highway” traject noemt, richting een spin-off leiden. Deze moet uiterlijk volgend jaar een feit zijn. Intussen is CNH-Industrial een van de best presterende bedrijven in Europa gedurende de pandemie. Iets wat Agnelli’s kleinzoon John Elkann als eerste man van Exor en Stellantis niet bepaald windeieren legt.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Iveco

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties