Maserati Levante Hybrid smaakvol gepresenteerd

On- en offline presentatie.

De wereldpremière van de Maserati Levante Hybrid heeft vanmorgen online plaatsgevonden zoals we dat al een beetje gewend zijn sinds Corona ons openbare leven beheerst. Tegelijkertijd zal de auto te zien zijn op de Shanghai Auto Show editie 2021, want in China maalt blijkbaar niemand meer om de pandemie… De online presentatie waarin een professionele presentator het leuk aan elkaar brabbelt, er een mooi muzikaal intermezzo is, en iemand van het bedrijf het verhaal achter de auto komt doen (op een soms wat stuntelige wijze), is al met al erg geslaagd vinden we. Het product word prachtig in beeld gebracht en de boodschap van Maserati’s innovatiedrang is meer dan duidelijk. De gekozen kleur van de auto en mooie muziek van Dardust maakt het geheel af.

Bliksemschicht in Maserati-stijl.

Het elektrificatieprogramma van Maserati genaamd ‘Folgore’ wordt consequent en duidelijk overgebracht. Ook benadrukt men dat deze 2.0 viercilinder voldoende smeuïg klinkt, want qua motorinhoud zou een potentiële Maserati-klant immers z’n wenkbrauwen kunnen fronsen. Een donkere brom dankzij een aangepast uitlaatsysteem, moet deze zakelijk aantrekkelijke Maserati een eervol plekje geven in het het goed klinkende gamma van het merk met drietand. Op de melodieën van muziekartiest Dardust is de brom tijdens de presentatie goed hoorbaar. De milde (48v) hybride kan bovendien van nul naar 100 in 6 seconden, wat prima cijfers zijn voor een SUV van ‘slechts’ 2090 kg. Qua dynamiek wilde men het bij Maserati graag op orde houden, wat een van de redenen is dat het geen PHEV is geworden en dat er geen V6 onder de kap ligt. De Levante is daarmee waarschijnlijk lichtvoetiger dan de gemiddelde concurrent met elektrische ondersteuning en dus plezieriger om te besturen.

[nggallery id=1271]

Onmiskenbaar verfijnde vormgeving.

Maserati heeft het qua afwerking heel goed op orde momenteel. De visuele kenmerken zijn tot in detail doorgevoerd, en dragen bij aan een smaakvol geheel. Het maakt Maserati uniek en herkenbaar. Bij de hybride Levante zie je weer blauwe detaillering zoals op de Ghibli Hybrid (binnen en buiten) en op het spatbord pronkt een gestileerd letterembleem ‘GT’ in ‘Folgore’ stijl. Dat is nieuw. Normaal gesproken gaan onze haren altijd een beetje overeind staan als SUV’s en Crossovers tot ‘GT’ worden omgedoopt, maar Maserati staat wat ons betreft als ‘GT-benchmark’ hier geheel in z’n recht. De unieke kleur op de lanceereditie heet Azzurro Astro en is buiten de eerste editie om, onderdeel van Maserati’s Fuoriserie personalisatieprogramma. Het maximum vermogen van de Levante Hybrid komt op 330 pk (450 Nm bij 2250 t/min). De top ligt op 250 km per uur. De gerobotiseerde automaat is een 8-traps ZF.

Een gedachte over “Maserati Levante Hybrid smaakvol gepresenteerd

 • 20 april 2021 om 23:30
  Permalink

  prachtige intro en echt een hele mooie SUV. Wie nu nog een Q7 kiest boven dit tja 🙁

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.