Volgende Alfa Romeo Spider heet Duetto

Volgens de Amerikaanse bron Car&Driver zal de toekomstige Alfa Romeo Spider (2015) Duetto gaan heten. Geen toevoegingen dus, maar de oude bijnaam als officiĆ«le titel. Misschien zal de naam Spider dan toch voor een groter open model bewaard blijven (6C Spider?). Daarmee trekken we alvast voorzichtig de conclusie, dat Pininfarina’s oogverblindende Duettottanta uit 2010 inderdaad een voorbode was voor wat komen gaat, in plaats van een wilde stijloefening om een feestje te vieren.

De nieuwe Alfa Romeo Duetto zal in het eerste kwartaal van 2015 debuteren en krijgt dezelfde basis als de opvolger van de huidige Mazda MX5, die deze dagen een lichte Facelift heeft ontvangen en daarmee z’n laatste levensfase ingaat. De assemblage zal in Japan tot stand komen. Deze week waren afgevaardigden van Mazda druk in gesprek met mensen van Fiat, tijdens een bezoek aan Pomigliano d’Arco. Het zou dus kunnen dat men het behalve over een gezamenlijke productie in ItaliĆ«, ook nog over de Duetto heeft gehad.

Volgens Car&Driver krijgt de achterwielaangedreven Duetto een nieuwe 1750 TBI met minimaal 250 pk en kun je qua transmissies straks kiezen tussen een handbak met 6 versnellingen of een nieuwe gerobotiseerde 7-traps Alfa TCT met flippers aan het stuur. Deze laatst nieuwkomer van FPT zal volgend jaar debuteren in de nieuwe 4C en wordt waarschijnlijk ook uitgeleend aan Mazda. De Giulia zal ook verkrijgbaar worden met deze 7-traps TCT met dubbele droge koppeling.

2 gedachten over “Volgende Alfa Romeo Spider heet Duetto

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.