Home » FCA , Fiat

Taskforce van Mazda bezoekt Pomigliano d’Arco

9 juli 2012 12:25 Geen reacties

Er is een delegatie Japanners van de fabrikant Mazda gesignaleerd in de Giambattista Vico Plant te Pomigliano d’Arco, waar Fiat de Panda bouwt. Dat is de tweede keer binnen één maand dat er Japanse interesse is voor deze hypermoderne Zuid-Italiaanse productie-locatie, waar men volgens het WCM-principe produceert. Het vorige bezoek kwam op naam van professor Hajime Yamashina, die deze Fiat-fabriek voorzag van de zilveren medaille voor World Class Manufacturing. Fiat heeft met Mazda uiteraard al een overeenkomst voor de bouw van de toekomstige Alfa Romeo Spider in Hiroshima, maar tegelijkertijd is er ook de zoektocht naar een samenwerking op Italiaanse bodem.

Het kan dus zijn dat dit bezoek hier alles mee te maken heeft en dat Fiat wil tonen hoe het auto’s bouwt, om de kwaliteitsbewuste Japanners te overtuigen dat ook Fiat voor een zeer degelijk product zorgt vandaag de dag. Vrijdag zou deze ‘taskforce’ zijn geland en de komende week blijft men nog voorlopig even hangen. De veelzijdige en hoogwaardige productiewijze van Pomigliano, zorgt ervoor dat de fabriek drie verschillende modellen zou kunnen bouwen. Ook qua platformtechniek is Giambattista Vico niet gebonden aan één recept.

Voor Fiat wordt in het huidige economische klimaat, het delen van productiecapaciteit in Italië, van cruciaal belang. Marchionne liet vorige week nog weten dat dergelijke strategische stappen erg belangrijk zijn, om ervoor te zorgen dat er de komende twee jaar niet nog een extra fabriek moet worden gesloten. De fabriek in Pomigliano d’Arco heeft momenteel 2200 werknemers aan het werk voor de nieuwe Panda, maar ook nog eens 3000 man die op non-actief zijn gesteld. Mazda zoekt intussen naar een mogelijkheid om in Europa te produceren.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Fiat

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties