Voorlopig geen nieuw logo voor Alfa Romeo

Alfa new logo

Het is ons en vele andere opgevallen dat de nieuwe Giulietta geen drager is van het vernieuwde Alfa Romeo logo.

Iets wat wel was afgesproken in het kader van de festiviteiten rond het 100 jarig bestaan van het Milanese merk. Een Italiaanse website beweert nu dat het door ‘Robillant Associati’ en ‘Zender’ ontwikkelde logo al was goedgekeurd maar toch nog in de wacht is gezet door FGA. De reden is alles behalve duidelijk. Volgens insiders zou het nieuwe logo de oorspong in ere herstellen. Behalve dat het geheel iets moderner zou ogen dankzij meer chroom en een meer 3 dimensionaal effect, zou namelijk de stadsnaam ‘Milano’ terugkeren op het embleem. Het merkteken zou als we dit zo vernemen voor een feestje zorgen onder Alfisten. Maar aangezien feestjes vandaag de dag uit den boze lijken, gaat het geheel nu dus voorlopig niet door.

De Alfa Romeo zou dus oorspronkelijk Milano zijn gaan heten, met een nieuw logo met daarop eveneens die eervolle titel. Geen slecht idee volgens ons, maar Giulietta is ook goed, maar waarom dan nog niet dat logo? Het gerucht gaat nu dat commercieel gezien even niets aan Milaan mag doen denken, als het om Alfa Romeo gaat. Dit i.v.m. de kwestie Arese.

Wij zeggen niets en nemen dit enkel voor kennisgeving aan.

9 gedachten over “Voorlopig geen nieuw logo voor Alfa Romeo

 • 7 december 2009 om 18:54
  Permalink

  Waarom noemen ze de nieuwe alfa geen cento????

  is in het italiaans 100.

  zou leuk zijn toch beetje mooie letter type en je hebt een mooie alfa.

  Beantwoorden
 • 8 december 2009 om 09:46
  Permalink

  Bedoeld men de “Zender” uit duitsland? Die tjoenert waarvan Alfa wel eens spoilers en velgen in het eigen progamma opnam?

  Beantwoorden
 • 8 december 2009 om 20:00
  Permalink

  Zender tjoenert niet meer, de tuning activiteiten zijn verkocht. Ze concentreren zich op aanlevering van onderdelen en consultancy voor automotive.

  Beantwoorden
 • 4 februari 2011 om 17:22
  Permalink

  @berto: zou dan Centouno moeten zijn he, het jubileum was zoals bekend vorig jaar! Heb op mijn Spider uit ’75 het logo met Milano er nog op, spreekt me toch zeer aan. Hoop dat ze het niet teveel veranderen. Kwestie van goede dingen behouden he…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.