‘Alfa Romeo for Maserati’; eerste vrucht van een nieuw huwelijk

Maserati en Alfa Romeo zijn deze week daadwerkelijk een huwelijk aangegaan.

Door klein te beginnen wordt dat nu zelfs tastbaar gemaakt dankzij een Maserati blauwe MiTo. En hoe klein deze maatregel in eerste instantie ook lijkt, de positie van Alfa Romeo lijkt al in één klap een stuk helderder en ambitieuzer over te komen. En tegelijk besef je dat er een hoop werk aan de winkel is om Alfa Romeo na 100 jaar weer op stevige poten te zetten.

Als je zo’n prachtige speciale blauwe MiTo ergens tegenkomt op de Europese wegen, dan heb je waarschijnlijk te maken met een Maserati-eigenaar die net zijn GranTurismo of Quattroporte voor een grote beurt heeft weggebracht. Ferrari gaf onlangs al een rode 500 mee aan haar klanten. 100 stuks zullen de functie van ‘courtesy car’ vervullen via diverse dealers door heel Europa. De kleur is zoals gezegd een officiële Maserati kleur die ‘Blu Oceano’ heet. Het gaat om een Maserati-waardig topmodel die je echt niet direct op de rechterbaan zult vinden, want de motor is een 1.4 MultiAir met 170 pk! En als we dan naar de koplampen en de zijspiegels kijken, dan zien we dus inderdaad dat het eigenlijk om de krachtigste QV gaat, maar dan zonder QV badges. Geen schande om in gezien te worden, zelfs niet als Maseratibezitter.

In het interieur ontdek je ook dat het om een speciaal door Centro Stile Alfa Romeo ontworpen model gaat, dankzij een aluminium plaatje met de tekst ‘limited edition’. Verder vind je bij de deurdorpel een mooi chroomstrip met de tekst ‘Alfa Romeo for Maserati’. Volgens ons geen toeval en een dikke knipoog naar de nieuwe samensmelting van Maserati met Alfa Romeo en Abarth. Het Italiaanse stijlvolle sportwagen imago heeft een nieuwe basis gekregen om samen op te bouwen. Als het goed is zal Alfa Romeo een grote rol voor haar rekening nemen in het midden en hoge segment. Ook Maserati zal werken aan uitbreiding van het gamma. Abarth spreekt voor zich en is redelijk afhankelijk van nieuwe producten van Fiat.

Het is een lekkere rijke MiTo met Bixenon verlichting, Poltrona Frau lederen stoelen, lederen stuur met radio- en telefoonbediening, dual zone climate control, SatNav met kaarten van heel Europa, Blue&Me met spraakherkenning en USB poort. De MiTo Alfa Romeo for Maserati is netals de QV een stoere compacte sportieveling met sideskirts, dakspoiler, aluminium pedalen, 18″ inch velgen en natuurlijk Dynamic Suspension voor een optimale wegligging ook bij hogere snelheden. Magnetti Marelli ontwikkelde dit adaptieve veersysteem speciaal voor de snelste versie van de MiTo, de QV.

Deze sportieve MiTo vol met prachtige zorgvuldig uitgevoerde details sluit precies aan bij de voorkeur van de Maserati-rijder.     

[nggallery id=180]

9 gedachten over “‘Alfa Romeo for Maserati’; eerste vrucht van een nieuw huwelijk

  • 26 januari 2010 om 15:07
    Permalink

    en waarom zien alle mito’s er niet zo lekker uit?
    ik ga de mito spontaan mooi vinden

    Beantwoorden
  • 26 januari 2010 om 15:11
    Permalink

    Het is sowieso de mooiste B segment auto samen met de GPunto Abarth.

    Gister weer op een parkeerplaats staan gapen naast een blinkende nieuwe. Geen Mini die daar tegen op kan qua looks. Wat speels en mooi is die MiTo.

    Stond vanmorgen overigens ook per ongeluk in een grote showroom vol Audi’s van A8/R8 tot A4567….ik begon te knikkebollen…wat een saaie bende!

    Beantwoorden
  • 26 januari 2010 om 15:28
    Permalink

    Volgens mij past de kleur van bovenstaande Mito ook wel op de Giulietta.

    Beantwoorden
  • 26 januari 2010 om 16:00
    Permalink

    Heel grappig de Mito in Maserati uitvoering.
    Toen de Grande Punto uitkwam werd die vergeleken met Maserati.
    Nu de Mito op de markt is en samenwerking met Maserati aan de orde is, dan een Mito in Maserati uitvoering te brengen en de cirkel is weer rond.

    Wel heel begerenswaardig zo’n klassiek blauwe Mito met dat prachtige beige leer en dan zo’n motorisering.

    Beantwoorden
  • 26 januari 2010 om 17:18
    Permalink

    Deze kleurstelling heb ik op me 156. Mis alleen nog een houten stuur en pook.

    Bij welke kilometerstand komt een “uitleen-auto” in de occasionmarkt? 🙂

    Beantwoorden
  • 26 januari 2010 om 18:35
    Permalink

    Alfa en Maserati: de perfecte synthese ! Deze Mito is in een woord schitterend. Kleurstelling binnen en buiten zijn af.

    Beantwoorden
  • 26 januari 2010 om 18:39
    Permalink

    @Reginald: De kleur Blu profondo(Diep blauw)(ooit eens gelezen in één van de vele Giu-topics) zou dan wel eens dicht in de buurt kunnen komen…

    Beantwoorden
  • 26 januari 2010 om 20:57
    Permalink

    okeeeeeeeee !!!!!
    deze wil ik !
    wie kan ‘m verkopen aan mij !

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.