Berlusconi stelt alvast gerust

FGA

Silvio Berlusconi reageert op Marchionne’s zorgen.

Als je in Italië iets bereikt hebt, lijk je direct een lijntje te hebben met de leider van het land. Dat geldt ook voor Marchionne, gister uitte hij opnieuw zijn zorgen over een mogelijk secenario waarbij de verlenging van de sloopregeling zou komen te vervallen. De Engelse regering is inmiddels om, en in Italië volgt binnenkort een uitspraak. Gisteren, tijdens de presentatie van de Punto Evo op het vliegdekschip Cavour, zei Marchionne opnieuw dat de gevolgen bij het uitblijven van een verlenging, buitengewoon ernstig zullen zijn; “De vraag zal dalen, we kunnen minder gedaan krijgen en fabrieken zullen sluiten. Maar uiteindelijk ga ik daar niet over. Je kunt er niet onderuit dat het een Europees probleem is. Dat vraagt om een Europese oplossing. Het lijkt er op dat behalve Engeland ook Frankrijk nu een toezegging zal doen. Italië kan hier niet blind voor zijn.” 

Keizer ‘Berlusca’ doet vandaag direct een geruststellende uitspraak; “We zullen goed naar de situatie moeten kijken. De noodzaak is ons niet ontgaan. We zullen in deze situatie niet weglopen voor onze verantwoordelijkheden.”

3 gedachten over “Berlusconi stelt alvast gerust

  • 5 oktober 2009 om 20:06
    Permalink

    Een sloopregeling is uitstel van executie op kosten van de belastingbetaler. Zo snel mogelijk mee ophouden, overcapaciteit opruimen en opnieuw beginnen.

    Beantwoorden
  • 5 oktober 2009 om 20:06
    Permalink

    @Jan: Een sloopregeling is meer dan uitstel van executie; het is ook een soort schokbreker dat plotselinge vraaguitval compenseert. In Nederland vallen een paar dealers om (ik neem aan niet boeiend op macro nivo) maar als de grootste werkgever in een land 20% van zijn mensen naar huis moet sturen wegens vraaguitval kan ik me voorstellen dat menig regeringsleider nog eens nadenkt voordat de sloopregeling wordt opgezegd…

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.