7 miljoen voor de Alfa Romeo 8C van Tazio Nuvolari

8c nuvolari

Oude Alfa Romeo’s zijn veel waard, maar al helemaal als het om een echte ‘competizione’ versie van een van de beroemde coureurs gaat, zoals Tazio Nuvolari. Deze indrukwekkende 8C uit 1935 bijvoorbeeld, is een exemplaar die je niet snel voorbij zult zien komen en eigenlijk in een museum thuishoort. Bonhams heeft tijdens het Goodwood Revival 5.937.500 Britse ponden laten betalen voor een uitermate zeldzaam exemplaar dat deel uitmaakte van de Scuderia Ferrari, het team van Enzo Ferrari dat in ’35 inmiddels 6 jaar actief was. De uiterst gave Alfa 8C leverde dus meer dan 7 miljoen euro op, wat een record is voor een historisch model uit Portello. Ferrari’s doen het vaak voor veel meer vanwege de vraag, terwijl juist Alfa’s van met name voor WO2 feitelijk onbetaalbaar zouden moeten zijn. De meest dure Alfa ooit dus, maar in feite nog altijd een ‘koopje’ is onze bescheiden mening.

[nggallery id=991]

De 8C in kwestie reed 8 maal mee in een GP en won eenmaal, te weten de Coppa Ciano in 1936. Niemand minder dan Tazio Nuvolari zat toen achter het stuur. Nuvolari won deze race in de havenstad Livorno vijfmaal en versloeg in ’36 met dit model vooral sterke opponenten die namens Nazi-Duitsland deelnamen.

Tijdens de veiling werden ook andere mooie Italianen geveild, zoals een bijzondere Lamborghini Miura SV Bertone uit 1972 (1,1 miljoen euro) en een Ferrari 250 GT Cabriolet uit 1961 (meer dan 800 duizend euro!).

httpvh://youtu.be/cmgZ2Q6WMI4

2 gedachten over “7 miljoen voor de Alfa Romeo 8C van Tazio Nuvolari

  • 17 september 2013 om 08:12
    Permalink

    Inderdaad, eigenlijk een koopje, als je dit afzet tegen de prijzen van de veel ‘minder’ zeldzame 250’s GTO.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.