Aanrader: Pack QV Sportiva op Alfa Romeo MiTo en Giulietta

PackQV

Hoog tijd voor wat aandacht voor Alfa Romeo in onze testrubriek. Een echte rij-indruk kunnen we er echter dit keer niet van maken, aangezien we simpelweg alles al gehad hebben wat enigszins van actuele waarde is. Iedereen die van Alfa Romeo houdt weet waarom… Maar laten we vooral niet jammeren en eens goed kijken naar deze twee vaste waarden die intussen de showroom saampjes opsieren. We willen even stilstaan bij de prachtige uitdossing die Pack QV Sportiva heet. Wat ons betreft de ultieme aankleding boven alle andere optiepakketten in het gamma, al is het nieuwe Pack Collezione met twee tonen leer ook erg aantrekkelijk. Deze valt helaas niet te combineren met Pack QV Sportiva. Vorig jaar hebben we dit pakket met legendarisch groen klaverblaadje op MiTo en Giulietta, trouwens al met veel trommels en trompetten aangekondigd op AutoEdizione. Deze stijlvolle hoowaardige auto’s met mooie details worden aanbevolen door Wensink Galleria.

Business Executive

FGA maakt op de Nederlandse televisie inmiddels reclame voor de aantrekkelijke Business Executive, waar Alfa Romeo het jaar 2013 vol goede moed wil beginnen op onze markt. Ook deze twee beauties die wij reden, hebben dit pakket met uniek naamplaatje in het interieur. Echt een feest voor de Alfa-fetishist, want je auto is genummerd. Voor de prijzen van de Business Executive, die voortaan in de folder trouwens op typisch Italiaanse mysterieuze wijze plots Limited Edition wordt genoemd, verwijzen we je graag naar ons recente bericht.

De MiTo die je hier ziet, is het zuinigheidswondertje met 1.3 JTDm, die we afgelopen voorjaar ook al hebben aangeraden. Wat we je hierover kunnen melden, is eigenlijk niet zo leuk voor wie nog op deze combinatie had gehoopt. Pack QV Sportiva is namelijk voortaan alleen vanaf de TwinAir te bestellen en dus niet langer op de zakelijk aantrekkelijke Eco met 14% bijtelling. Eerlijk gezegd vinden dit ook een stuk beter passen bij de kleine tweecilinder turbo op benzine. Verder herhalen we dat de MiTo uniek is in het B-segment dankzij prachtig typisch Italiaans design en dat de kleine Alfa hoog scoort qua tevredenheid bij klanten, dankzij lage onderhoudskosten.

Het pakket kenmerkt zich door:

– Achterbumper met diffuser
– Aluminium sportpedalen
– Instrumentarium met witte verlichting
– Rode remklauwen rondom
– Badge op de voorste spatborden
– Lederen bekleding (met wit biesje en groen stiksel) of Alcantara
– Gesatineerde spiegelkappen en deurgrepen
– Donker interieur
– Sierlijsten op de dorpel met klaverblaadje

Het pakket kost 1395 euro. Zelf vinden we de MiTo erg mooi met elektrisch zonnedak. Voor deze optie moet je wel nog eens 1395 euro bijbetalen. Wie echt gek wil gaan bestelt de Sabelt kuipstoelen voor een euro of 3390. Er is overigens ook een pakket met de eerste vier extra’s uit het rijtje hierboven en dus zonder QV logo’s. Deze kost slechts 350 euro en heet Pack Sportiva.De MiTo is voortaan ook in een ander sportief jasje te krijgen, namelijk de SBK. Deze is echter een stuk minder uitgebreid.

Giulietta Pack QV Sportiva

De Giulietta met Pack QV Sportiva pakket kost 2450 euro en heeft iets meer te bieden dan z’n kleine broertje. Sowieso heeft de Giulietta een hoop te bieden, want deze auto is al sinds 2010 een van de aantrekkelijkste C-segmenters en heeft een excellente rijdynamiek. De Giulietta 170 pk TCT, valt zelfs binnen de 20% bijtellingscategorie.

– Aluminium sportpedalen
– Aluminium sierlijsten op de dorpel met klaverblaadje
– Dashboardinleg donker geborsteld aluminium
– Donkere koplampunits
– Side skirts
– Spiegelkappen gesatineerd
– Sportbekleding leder-microvezel met ribbelpatroon en rood stiksel
– Sportonderstel
– Sportstuurwiel leder met zwart inleg en rood stiksel plus audiobediening
– Rode remklauwen met Alfa Romeo rondom
– Zwarte stijlen en hemelbekleding
– QV Sportiva badges
– Keuze uit de 18 inch velgen: Sport 8C Competizione 5-gaats, Turbina 15-spaaks of  Titaniumkleur 15 -spaaks

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.