Aanrader: Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm Eco 90 gram/km

We reden onlangs de Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm Eco. Niets nieuws zou je zeggen aangezien we dat al vaker hebben gedaan bij AutoEdizione. Toch willen we je graag nog een keer (voordat de TwinAir komt) wijzen op deze uitermate aantrekkelijke combinatie van chique en sportieve zuinigheid, al was het om aan te geven dat hij nu nog schoner is en dus nog meer Eco. De MiTo Eco zoals deze momenteel door de dealer geleverd wordt heeft namelijk een geringe CO² uitstoot van slechts 90 gram per kilometer, in plaats van 95 gram zoals tot voor kort nog het geval was.

De zwarte Eco met groot wit Milanees wapen op de flanken, 17 inch SportPlus velgen en mooie beige lederen bekleding Frau® (met stoelverwarming) ziet er niet alleen aanvallend uit, maar geeft je zelfs in het kleine bochtenwerk en met de DNA-schakelaar op Dynamic, een gevoel dat gerust met Alfa Romeo geïdentificeerd mag worden. Compleet met InstantNav 6,5 inch TFT-scherm en de hoogwaardige afwerking, geeft de MiTo zelfs de sensatie van luxe. De kracht van deze auto zit zoals gezegd in de combinatie. Met een verbruik van 3,5 liter op de 100 km, geen wegenbelasting en BPM, is het een genot voor de dagelijkse chauffeur (14% bijtelling).

[nggallery id=807]

De 85 pk diesel die we ook kennen uit de Punto heeft zich al lang bewezen en is goed te combineren met deze 1125 kg wegende driedeurs (200 Nm bij 1500 t/min) Alfa Romeo. De MiTo heeft een rigide onderstel/ophanging (nadelig bij hoge drempels) en sturen is sinds introductie van de nodige updates ook alleen maar aangenamer geworden in de kleine Alfa. Al met al een sterke in Mirafiori gebouwde auto, die nogal onderhoudsarm is bovendien. Op de snelweg merk je dat je weliswaar niet kunt wegsprinten, maar voel je ook dat het kleine beroemde dieselblok tot veel in staat is. Net als bij de Fiat bewonderen we de stilte van deze motor en de afwezigheid van grote vibraties. De MiTo is door z’n strakke onderstel misschien niet de ideale partner voor lange afstanden (in tegenstelling tot de Ypsilon), maar juist voor woon-werk-verkeer is deze energieke ultra zuinige coupé-achtige driedeurs een absolute aanrader!

9 gedachten over “Aanrader: Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm Eco 90 gram/km

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.