Ferdinand Piëch geeft hoop op Alfa Romeo op

Lang beheerste de jacht van Volkswagen op het charismatische Alfa Romeo de pers, maar zelfs Ferdinand Piëch geeft de moed nu op. De oude grote VW baas van 75 is weliswaar verslaafd aan het kopen van merken en het nooit stoppen met werken, maar zei in een interview vandaag dat het te goed gaat met Fiat om een overname af te dwingen. Na veel speculaties over onderhandelingen vertelde Sergio Marchionne zelf vorig jaar uiteindelijk, dat de verkoop van Alfa Romeo niet tot de mogelijkheden zal behoren. Sindsdien is de wens die Piëch vaak de ether in gooide al gesmoord en de stilte die volgde had dus alles te maken met het feit dat Wolfsburg geen gehoor kreeg in Turijn en Detroit.

Piëch krijgt ook kritiek op zijn overname van Ducati. Analisten stellen dat VW erg veel moet bijleggen om het motormerk uit Bologna überhaupt levensvatbaar te kunnen houden en dat het gevaar groot is dat VAG de motorfietsfabriek zal behandelen als een autofabriek. De oude vos is intussen in z’n nopjes en heeft maling aan dergelijke praat. Piëch zegt al 33 jaar de wens te hebben gekoesterd om Ducati over te nemen en wil zelf nog op zo’n Italiaans raspaardje een rondje gaan rijden binnenkort (weliswaar zonder bijzijn van de pers). Maar die andere twee rode merken (Ferrari en Alfa Romeo) zullen dus nooit door de CEO worden binnengehaald… Tenzij ‘der alte fuchs’ natuurlijk 150 wordt.

13 gedachten over “Ferdinand Piëch geeft hoop op Alfa Romeo op

 • 20 april 2012 om 15:42
  Permalink

  Ducati is gered…

  Maar gaat dat net zoals lamborghini ten koste van de charismatische design?
  Nou ja, snappen doe ik die piech wel; hij koopt daar mee een stukje onnavolgbare italiaans design mee in huis, want hij weet dat verkoopt!

  Fingers crossed!

  Beantwoorden
 • 20 april 2012 om 16:41
  Permalink

  VAG heeft zoveel geld dat is nooit een probleem. Het karakter van het merk behouden is veel ingewikkelder, ik heb een beetje het idee dat ze het gekocht hebben om BMW te pesten.

  Beantwoorden
 • 20 april 2012 om 22:14
  Permalink

  Eeuwig zonde van Ducati…Jammer dat een merk met zoveel potentie het niet op eigen kracht leek te redden. Het zal niet lang duren of ook hier zal het hart uit gesneden worden…. 😥

  Beantwoorden
 • 21 april 2012 om 08:49
  Permalink

  Zonde dat er vanuit Italië geen initatief is genomen om dit merk Italiaans te houden…

  Beantwoorden
 • 21 april 2012 om 11:20
  Permalink

  ik denk dat dit veel zegt over de toestand van de banken,
  ze hebben geen middelen.
  dan sta je als ondernemer,met een goed idee,toch met lege handen.
  😕

  Beantwoorden
 • 22 april 2012 om 17:55
  Permalink

  De motorpers zoals Motoplus zal vanaf nu elke ducati de hemel in prijzen.
  Gek eigenlijk: ik denk dat straks veel meer mensen ineens wel een ducati willen omdat ze zo betrouwbaar, vol emotie en prachtig vormgegeven zijn. Een premium motormerk naast BMW natuurlijk. Daarop wil je gezien worden.

  Ik hoop voor ze dat de ziel in het merk blijft bestaan maar ik betwijfel het.

  Beantwoorden
 • 23 april 2012 om 00:08
  Permalink

  Ik vind dat de VW groep tochwel goed zorg draagt voor zijn aankopen(moet ook wel gezien het geld er voor betaalt is) dus ook hier maak ik mij geen zorgen voor.

  Ik vind zolang het binnen EU blijft en niet door een Chinees merk zou zijn overgenomen, dit toch wel posistief is. Het beste was dat het binnen Italië was gebleven, maar het zij zo.

  Beantwoorden
 • 23 april 2012 om 11:26
  Permalink

  @disegno @lusso,

  In principe is er wel Italiaans initiatief genomen, maar ja met Lapo…
  Ik denk dat de IT banken vooral veel lires hebben liggen, voor het je-weet-het-maar-nooit scenario.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.