Abarth 500C voortaan ook handgeschakeld

Abarth 500c handgeschakeld

Wij vonden de sequentiële bak met flippers van de Abarth 500C, juist een geweldige bonus aan plezier opleveren (wegens magische plof), mits je ‘m standaard van de ‘auto’-stand afhaalt. Maar Abarth zal wel de nodige verzoeken hebben gehad van mensen die wel een open schorpioen in zakformaat willen, mits deze handgeschakeld is. Misschien is één van hen Jeremy Clarkson wel, die laaiend enthousiast werd van de dynamiek van de 500 Abarth maar natuurlijk al jarenlang een gezonde hekel heeft aan een ‘flappy paddle gearbox’.

De Abarth 500C met handgeschakelde 5 versnellingsbak beleeft zijn debuut tijdens ‘Italia a Zandvoort’ volgende week zondag. Daarna staat de auto bij de dealer vanaf € 24.950. De Abarth 500C met gerobotiseerde ‘Abarth Competizione’ versnellingsbak is er vanaf € 26.150.

 

Een gedachte over “Abarth 500C voortaan ook handgeschakeld

 • 17 juni 2011 om 20:31
  Permalink

  Wij hebben onze Abarth 500C nu iets meer dan een half jaar en inmiddels 20.000km op de klok.
  Geen moment heb ik verlangd naar een handgeschakelde bak, sterker nog, mijn aanstaande 159TI wordt een 2.4 jtdm met schakelflippers aleen al vanwege het bediengemak.

  En het is beslist geen flappy paddle gearbox. Dat flappy gevoel heb je alleen bij een conventionele automaat waar je de trappen kunt selecteren dmv gear shifters. Dat reageert trager dan de gerobotiseerde handbak van de Abarth 500C

  De bak in de smart roadstar, dat was pas een drama

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.