Abarth pakt flink uit in Frankfurt met drie nieuwe edities

Abarth Frankfurt

Abarth had in Genève misschien niet zoveel te vertellen, maar op de IAA in Frankfurt gaat de schorpioen los en presenteert het ons de 500C Cabrio Italia, Punto Super Sport en 695 Competizione. Op de 64ste Duitse autosalon zien we dat Abarth sportiviteit en Italiaanse verfijning flink in het bloed zit. Onder de titel “Abarth, a world of performance since 1949”, laat FGA zien dat je voor bijzondere compacte gepeperde auto’s, juist naar Italië moet en dat je de komende jaren steeds meer kan beleven met dit niche merk. Abarth is op steeds meer markten verkrijgbaar en reist dit jaar nog af naar Amerika en Zuid-Amerika.

[nggallery id=666]

De heerlijke Abarth 500C verschijnt als een prachtige 695 look-a-like op de 64ste editie van de Duitse autosalon met de naam Cabrio Italia. Zowel het interieur met de geweldige gekuipte racestoelen als de kleur van de lak (Abu Dhabi blauw op de foto), geven nu nog meer het gevoel dat je in een exclusief open bommetje rijdt.

Abarth SuperSport

De ‘Punto Super Sport’ is een zeer agressief ogende variant van de ‘Esse Esse’ (Esse Esse = SS = Super Sport) met bijna geheel zwart dak en motorkap. De 695 Competizione is een unieke editie, dit keer zonder Ferrari-logo, maar ook zonder achterbank en mét rolkooi. Kortom, een straatversie van een Assetto Corse, klaar voor je eigen Trofeo experience. Inmiddels heeft Abarth al meer dan 1300 exclusieve 695 TF modellen aan de man weten te brengen.

Abarth 695 Competizione

Een gedachte over “Abarth pakt flink uit in Frankfurt met drie nieuwe edities

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.