Akkoord autosalon Milaan 2014 een feit

cazzola

Alfredo Cazzola blufte niet, toen hij begin vorige maand de ambitie voor een Milanese autosalon in 2014 uitte. Het idee haalde de pers vrijwel gelijktijdig met het nieuws dat de salon in Bologna eind dit jaar niet door zal gaan. Cazzola (foto) bedacht ooit de Motorshow di Bologna, om het vervolgens aan Fransen te verkopen. Pikant detail is dat de laatste directeur van de Emiliaanse autosalon, de afgelopen dagen volop naar de microfoon greep om te beweren dat de oud-eigenaar weinig kans zou maken, om te slagen in het opnieuw opzetten van een dergelijk ambitieus project in een andere stad.

Niets is minder waar; De Bolognese ondernemer staat bekend om z’n doortastendheid en maakte vandaag bekend dat er een akkoord is bereikt met verschillende partijen, zoals de Fiera di Rho (foto), waar het gehouden zal worden, maar ook de Italiaanse organisatie voor importeurs UNRAE en uiteraard Fiat.

fiera di rho

Op 15 november volgt nog een officiële aankondiging met meer details van het evenement dat in december 2014 de poorten zal openen. De directeur van de firma Promotor wil de salon van Milaan internationale allure geven met veel belangrijke fabrikanten, wereldprimeurs en de persoonlijke aanwezigheid van CEO’s. Marchionne is dus van harte welkom, aldus Cazzola. De CEO in donkere trui bezocht ooit maar eenmaal de Motorshow, maar heeft binnenkort wellicht meer in Milaan te zoeken, al was het vanwege belangrijke marktintroducties voor het merk Alfa Romeo.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.