Home » Ferrari , Motorsport

Ferrari racet in 2014 met nieuwe 458 Challenge Evoluzione

13 november 2013 15:41 4 reacties

458 challenge evo

De hemelsluizen stonden open toen afgelopen weekend op Mugello, Ferrari de baan op ging met de splinternieuwe 458 Challenge Evoluzione. Dat was het enige smetje op de verder indrukwekkende vertoning van het model dat vanaf volgend jaar in de Ferrari Challenge mee zal doen in Noord-Amerika, Azië en Europa. Er kon vanwege het zware weer boven Toscane niet voluit getest worden. Klanten met race-ervaring mochten wel alvast van dichtbij kennis maken de nieuwe 458 Challenge Evo. De kit met updates kan op alle bestaande Challenge-modellen worden toegepast.

De donkere lucht stond dus enkel symbool voor het afscheid van Felipe Massa. De Braziliaanse coureur was met ruim 10 jaar een echt kind van de Ferrari-stal geworden en vertrekt nu naar Williams. Marchionne (foto) en di Montezemolo omhelsden op troostende wijze de vertrekkende geëmotioneerde Massa. Ondanks de regen was de Ferrari-Finali Mondiali 2013-dag ter afsluiting van het raceseizoen een groot succes. Zo’n 15.000 bezoekers bezochten het circuit, waarop Ferrari overigens heel graag de F1 verreden zou willen zien worden.

mugello

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

4 reacties »

 • bvanarum schrijft:

  Omhelst Marchionne een klein persoon wat net uit een Kart is gestapt ? . Werd tijd dat Massa vertrekt. Hij verdient het predicaat verdienstelijk coureur, maar meer ook niet. Hij heeft nooit boven gemiddeld kunnen verrassen, dus na 10 jaar de hoogste tijd.

 • mkmerken schrijft:

  Ben ik het ABSOLUUT niet mee eens!!!
  Massa is naar mijn mening na zijn ongeval in 2009 niet meer hetzelfde geweest, maar heeft het andere toppers voor die tijd zeker moeilijk gemaakt.
  Ook nu zie je nog wel eens wat terug van dit niveau, dus ik vind het nogal kleinerend om dit zo te zeggen.

 • bvanarum schrijft:

  Merken@ Prima, is je goed recht. Hij is nooit over de vele seizoenen een (extreem)opvallend, en CONSTANTE factor geweest. Het de overige rijders moeilijk maken is toch echt onvoldoende om bij de beste renstallen te mogen rijden. Hij doet het goed, maar is niets meer of minder dan een gemiddeld presterende rijder met af en toe een piekje naar boven(1e helft 2008). Met dat gegeven heeft Ferrari hem veel te lang aangehouden.

 • mkmerken schrijft:

  Ieder z’n mening, uw goed recht…

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Ferrari , Motorsport

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties