Akkoord voor voormalige Bertone fabriek is ondertekend

Luigi Galanti

Het is na het massale ‘JA’ in een referendum van begin deze week, allemaal erg vlot gegaan. Gister zette Luigi Galanti (foto) gisteravond om 19:00 als directeur van ‘Officine Automobilistiche Grugliasco’ zijn handtekening samen met alle vakbonden…inclusief de FIOM. Ook al is deze laatste in principe tegen het akkoord en heeft het om heel andere redenen ingestemd. Galante verklaarde dat dit een zeer belangrijk en mooi moment is voor het bedrijf. Sergio Marchionne reageerde vanuit New York, waar hij een ontmoeting had met de Amerikaanse bankiers; “We hebben altijd als doel gehad om goed te zijn voor onze werknemers. Of de bonden helemaal op een lijn zitten of interne problemen hebben, is uiteraard niet onze zaak. Ik heb niets tegen de FIOM en laten we nu vooral goed luisteren naar wat de meerderheid van de werknemers wil.  De werknemers hebben gesproken via deze democratische weg.”

Vanaf 2012 zullen na 6 zeer onzekere jaren, volgens de meest geavanceerde methode zo’n 50.000 Maserati’s per jaar van de band rollen. Ook voormalig eigenaar en directrice Lilli Bertone geeft aan erg blij te zijn met deze uitkomst.

2 gedachten over “Akkoord voor voormalige Bertone fabriek is ondertekend

 • 7 mei 2011 om 06:56
  Permalink

  En nu snel aan de bak daar! Laat die baby-Maser maar van de band rollen! En op (niet al te lange) termijn hopelijk ook eens op het zelfde onderstel de langverwachte opvolger van de 166!!
  Tot mijn schrik zie ik Berlusconi en zijn ministers allemaal in Audi’s zich laten rondrijden. Tijd voor Italiaanse (E)klasse!!

  Beantwoorden
 • 7 mei 2011 om 22:46
  Permalink

  Vanaf 2012?? Da’s snel. Ik hoop van harte dat we vanaf nu een serieus modellenoffensief tegemoet gaan.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.