Wil Marchionne Fiat Industrial misschien toch verkopen?

Fiat Industrial

Het is al geruime tijd bekend dat Fiat’s mondiale tak voor vrachtwagens en landbouwmachine’s in verband wordt gebracht met een mogelijke verkoop. Hoewel Marchionne nog niet zo lang geleden de geruchten over de verkoop van IVECO (aan Daimler) naar fabeltjesland verwees, is het volgens de Italiaanse krant La Reppublica nog steeds mogelijk dat er momenteel druk gezocht wordt naar een koper. Fiat zou de verkoop van Fiat Industrial SpA overwegen, om Chrysler sneller te kunnen overnemen. Marchionne zou banken de opdracht hebben gegeven om te zoeken naar nieuwe investeerders en krijgt hiervoor de steun van de familie Agnelli. Enkele belangrijke Europese beleggingsfondsen zouden kandidaat zijn voor de overname van Fiat Industrial.

 

 

3 gedachten over “Wil Marchionne Fiat Industrial misschien toch verkopen?

 • 6 mei 2011 om 19:12
  Permalink

  Kan iemand mij uitleggen hoe de verkoop van FIAT Industrial geld zou opleveren voor Fiat S.P.A.

  Ze hebben Fiat Industrial juist uit Fiat S.P.A. getrokken door het bedrijf op te splitsen.
  Als Fiat S.P.A. geld had willen ophalen voor andere investeringen hadden ze de onderdelen die Industrial vormen moeten verkopen toen het nog onderdelen van Fiat S.P.A. waren.

  Een verkoop van Fiat Industrial levert nu alleen geld op voor de huidige aandeelhouders van Fiat Industrial. En de aandeelhouder is niet Fiat S.P.A.
  Als er onderdelen van Industrial worden verkocht zal de opbrengst ten goede komen aan verdere investeringen in Industrial.

  Beantwoorden
 • 7 mei 2011 om 10:07
  Permalink

  @ JorisR: ja, dat was ik ook aan het denken… eigenaardige situatie.

  Was de industrial tak ook niet de meest winstgevende?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.