Alfa 4C krijgt tegenhanger met Abarth én Maserati logo!

4C platform

Het is een beetje de dag van de onverwachte onthullingen want volgens een Spaanse meneer van Abarth (Dan García, foto onder) zal de samenwerking tussen Alfa Romeo, Abarth en Maserati een hoogtepunt beleven, die dezelfde basis heeft als de Alfa 4C. De Abarth-versie die volgens deze man ergens tussen 2013 en 2014 op de markt zal verschijnen, verscheen vlak voor de autosalon van Genève als even in het nieuws. Dit model zou volgens de informatie die we toen kregen ‘1000’ (Mille) gaan heten. Sinds maart is dit bericht over Abarth echter helemaal naar de achtergrond verdwenen om zo alle aandacht op de 4C gevestigd te krijgen.

Volgens dit interview van de Spaanse autoblog tijdens de autosalon van Barcelona, zal na Abarth ook Maserati een eigen compact model krijgen met middenmotor. Kortom, als we deze berichten mogen geloven, zal het na vele jaren weer een feest worden op het gebied van compacte Italiaanse sportieve lichtgewichten. Maserati doet dus flink aan uitbreiding straks; Een week geleden schreven we al over de bevestigingen van een nieuwe Quattroporte, een E-segment model en een SUV.

Abarth toekomst

httpvh://www.youtube.com/watch?v=XEQDwr5TOD0&feature=player_embedded#at=141

 

4 gedachten over “Alfa 4C krijgt tegenhanger met Abarth én Maserati logo!

 • 24 mei 2011 om 22:17
  Permalink

  video is al weer weg.. jammer – toch hoop ik dat Alfa eerst een ruime tijd krijgt om zich te profileren met de 4C, voordat er weer interne concurrentie wordt gecreëerd..

  Beantwoorden
 • 24 mei 2011 om 22:20
  Permalink

  Ik denk dat meneer suarez een beetje in de problemen is gekomen 😀 Had ie nooit gedacht natuurlijk dat het zo snel zou gaan…

  Beantwoorden
 • 25 mei 2011 om 08:01
  Permalink

  Wat voor motor komt er dan in de Maserati? Dat moet toch minstens een zescilinder zijn…

  Beantwoorden
 • 26 mei 2011 om 17:57
  Permalink

  Ergens tussen 2013 2014 voor de abarth… da’s best laat nog

  Iets zegt me dat ze die 4c gaan gebruiken om Alfa tijdelijk wat nieuws gunnen als zoethoudertje en dat daardoor de abarth die dit jaar al in productie had moeten gaan (tijdelijk) het veld moest ruimen.
  Zo zie je maar weer, wat ze ook in Turijn roepen…morgen kan het al gecancelled zijn of iets totaal anders worden gepland.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.