Alfa Romeo 4C Concept in Genève? (update)

Alfa Romeo 4C

De echtheid van deze afbeelding is door de slechte kwaliteit moeilijk te beoordelen, maar toch willen we jullie deze niet onthouden. Alfa Romeo zou volgens de bron namelijk een nieuw concept, de 4C, op de motorshow van Genève aan het publiek tonen. Er doen overigens al langer geruchten rond een eventuele 4- en 6C. Op deze afbeelding zien we duidelijk overeenkomsten met de onlangs getoonde Duettotanta en de Bertone Pandion die de Alfa Romeo van de toekomst moet voorstellen.

De motorshow van Genève zal van 3 tot 13 maart plaatsvinden. Tot die tijd moeten we de echtheid van deze afbeelding maar afwachten.

—update—

Ook het doorgaans goed geïnformeerde, Quattroruote, schrijft in het laatste nummer over deze conceptcar voor Genève. Het zou om een achterwiel aangedreven coupé gaan, die in samenwerking met het Italiaanse Dallara ontwikkeld is. De 4- cilinder zal volgens Quattroruote centraal geplaatst worden.

7 gedachten over “Alfa Romeo 4C Concept in Genève? (update)

 • 1 januari 2011 om 19:10
  Permalink

  Inderdaad nogal onscherpe foto. Het is wel een serieuze ommezwaai in stijl, het doet mij inderdaad denken aan de Pandion. Mi piace tanto!

  Beantwoorden
 • 1 januari 2011 om 20:08
  Permalink

  Zou het te maken kunnen hebben met de geplande Abarth roadster? Die ging ook ontwikkeld worden samen met Dallara.

  Fantastisch nieuws wel dat er terug een coupé in het gamma komt. Alfa zonder coupé is zoals een café zonder bier…

  Beantwoorden
 • 2 januari 2011 om 07:30
  Permalink

  Is hier nou niemand die toevallig toch naar Italië moet?
  Neem dan je breekijzer en bivakmuts mee + een goede digitale camera. (en een gezonde dosis lef)
  En voila we weten weer wat meer. 🙂
  Komop spotters en scoopjagers doe je best!

  Beantwoorden
 • 2 januari 2011 om 13:27
  Permalink

  Dit is wel echt trouwens gezien de schematische tekening aan de zijkant op de muur. Die worden vaak gebruikt voor een 1:1 model.

  Beantwoorden
 • 2 januari 2011 om 17:47
  Permalink

  Lijkt wel haast een jaren ’80 scoop… Met name de grille doet wat oud aan eerlijk gezegd. Maar zo staan er wel meer houten proto’s her en der…. Maar hoop doet leven. Ben wel heeeeeel benieuwd

  Beantwoorden
 • 2 januari 2011 om 21:34
  Permalink

  Hier geloof ik niets van. Het lijkt mij eerder een printscreen/render van een 3d model (gemaakt door een liefhebber). Plantekeningen worden in CAD-programma’s dikwijls geprojecteerd als referentie. Ik meen trouwens ook een bovenaanzicht-plan te zien onder de wagen. Bovendien heeft de wagen geen shading, lijkt het logo een decal (prentje op het model ipv 3d-object) en lijkt de belichting wel héél fake.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.