Alfa Romeo 4C GTA al klaar voor productie

De kans wordt steeds groter dat er tegen alle verwachtingen in toch iets bijzonders gaat gebeuren dit jaar op Alfa Romeo gebied. Er zijn natuurlijk al een tijdje de geruchten over een concept voor Genève van een lichte compacte sportwagen als kleiner broertje van de 8C. Maar niemand durft al echt te geloven dat het om iets concreets gaat, laat staan dat het iets betreft wat je binnenkort in de showroom kunt verwachten. Vandaag komt er een geluid uit Italië dat al zelfs tipt, dat de Alfa Romeo 4C GTA klaar is voor productie en dat een marktintroductie dichterbij is dan het lijkt.

Wordt Genève een Italiaans feestje met een nieuwe Lancia Ypsilon (plus uitbreiding van het gamma), de Ferrari FF én een blik in de nabije toekomst van Alfa Romeo? Na jaren van veelvuldig uitstel en ultieme droogte op dit gebied, durven we het bijna niet meer….hopen. Maar vooruit, hoop doet leven niet waar?

16 gedachten over “Alfa Romeo 4C GTA al klaar voor productie

 • 8 februari 2011 om 12:10
  Permalink

  Laten we het hopen. Wellicht een idee om niet alleen een GTA maar ook een gewone en QV te maken. En een GTA Super. Dit klikt ook wel leuk als GTAm opvolger denk dat hij wel aan de creteria kan voldoen omdit legendariche model op te volgen :).

  Persoonlijk als diesle liefhebber mag een licht gewicht 1.6 JTDm twin turbo ook wel maar nu krijg ik ruzie met alle petrolheads :).

  Beantwoorden
 • 8 februari 2011 om 12:21
  Permalink

  Wees gerust ik zie overigens ook nog steeds heelgraag een kleine V6 (2L turbo en twin) verschijnen die door de 3 sportieve merken gebruikt kunnen worden. Met de bijbehorend uitstraling onder de kap geen plastic maar chrome pijpen (busso) of zoals de huidige Italiaanse V8.

  Als er weer een blok als deze komt dan wil ik die zeker hebben. Een 1750TBI laat je nu met net zoveel trots (dus niet) zien als een JTDm blok om maar te zwijgen over de amerikaanse motoren.

  Nu staat de 3200GT nog hoog op de wish list met z’n biturbo V8 en of een rode GT met busso.

  Beantwoorden
 • 8 februari 2011 om 14:45
  Permalink

  In welk tijdsbestek is die auto dan ontwikkeld? Of lag er nog een ontwerp ergens op de plank (als het niet een afgeleide wordt van de Duettottanta) Gaat wel heel snel allemaal, wat wel gevolgen kan hebben voor de kwaliteit. Pure marketing om op deze manier de spanning op te bouwen, dat lukt aardig…. Wat blijft Alfa toch een spannend merk, op alle fronten!

  Beantwoorden
 • 8 februari 2011 om 15:08
  Permalink

  Nog 3 weken…..
  Dan geef ik de Abarth 500C esseesse de sporen op weg naar Geneve

  Beantwoorden
 • 8 februari 2011 om 15:13
  Permalink

  @Bart Jan: het gaat nu inderdaad wel snel, maar langs de andere kant zijn er al jaren geruchten dat Alfa een kleine sportwagen zou brengen. Eerst waren er de geruchten dat het op basis van de mx5 zou worden, daarna lotus elise en nu de KTM x-bow. Misschien was het ontwerp al klaar, maar was er nog gewoon geen geschikt onderstel.

  Hetzelfde is volgens mij waar voor de alfa 166 opvolger die nu als kleine maserati zal verschijnen. Die komt nu ook zeer snel, maar hoe lang al zijn er van de 166-opvolger spyshots en geruchten opgedoken?

  Ik denk dat er sneller modellen komen nu dat er terug geld beschikbaar is. Althans, dat hoop ik toch.

  Beantwoorden
 • 8 februari 2011 om 16:15
  Permalink

  @Bart Jan: Het is algemeen bekend dat er al heel lang iets in de maak was. Iemand zegt zelfs in 2009 al een vrachtwagen gezien te hebben met een nieuw soort coupé Alfa erop.

  Geldt ook voor 166 idd

  Beantwoorden
 • 8 februari 2011 om 16:48
  Permalink

  Ik hoop van harte dat de dealers dit jaar nog zo’n bommetje in de showroom kunnen zetten, maar door al dat ge-eikel van de laatste jaren (ik noem een 169, 159 GTA, mito GTA, uitstel van de giulietta) zal het me niks verbazen als het pas eind 2012 wordt… Als ie er al komt…

  Beantwoorden
 • 8 februari 2011 om 18:42
  Permalink

  @AutoEdizione

  Ik geloof het als ik em bij de dealer zie staan 😉

  Beantwoorden
 • 8 februari 2011 om 19:00
  Permalink

  Vreemd je zou toch verwachten dat er ergens een in het wild op een testbaan/poolcirkel c.q. woestijn zou zijn gespot al dan niet erg vermomt met meters zwart plakband. Maar neen helemaal niets.
  Het laten spotten van je aanstaande nieuwe modellen is toch DE methode om wat extra aandacht en reclame voor je automerk te creëren.
  Zomaar pats boem een geheel nieuw model in de showroom droppen zonder het eerst maanden lang tot op het bot te hypen met teasers en weet ik wat is een beetje ehm… oneconomisch.
  Denk dus niet dat je dit jaar je signatuur al onder een koopcontractje kan gaan zetten.
  Verder best spannend!

  Beantwoorden
 • 8 februari 2011 om 19:39
  Permalink

  @AutoEdizione:

  Dat van de “166” wist ik, maar een compacte spider/coupe bestond toch alleen in de verhalen? Maar ja, we zijn natuurlijk danig op de proef gesteld de laatste tijd. Er zijn in het verleden wel meer concepts gebouwd, met dezelfde geruchtenmachine eromheen. Maar zoals gezegd, hoop doet leven. En het leven is mooi!

  Beantwoorden
 • 8 februari 2011 om 22:11
  Permalink

  Nu ik er over nadenk, zou er niet al een soortgelijke coupe/targa van abarth uitkomen?
  Ook een licht dingetje in beperkte oplage en ook zeer binnekort.
  Ook hiervan werd aanvankelijk gezegd dat deze op het X-bow onderstel zou komen maar daarna weer van niet.
  Over die abarth hoor je nu dus niets meer, en als die Alfa TOCH uitkomt gaat deze dan niet concurreren met de abarth?
  Of komt er een abarth uitvoering van de 4c GTA?
  Mweh kan het niet meer volgen.
  Te veel speculaties en te weinig aktie van de FGA club.
  Ik wacht het maar af.

  Beantwoorden
 • 8 februari 2011 om 22:54
  Permalink

  Een Abarth Targa, 4C en Spider bijten elkaar niet, sterker nog er kan zo maar een Fulvia bij. Je hebt dan een breed aanbod van telkens niet al te grote productieaantallen, een boegbeeld voor het merk (Halo car zoals de britten dat zo mooit noemen) en je deelt de kosten met drie bedrijfstakken.

  De Abarth is dus niet gecancelled ofzo. Ik weet nog dat Fiat dit al overwoog voor de fusie in 2009. Dus het is zeker geen wollig praatje en verder niets.

  Beantwoorden
 • 12 februari 2011 om 13:44
  Permalink

  Reken er maar niet op. Alleen al vanwege het feit dat Marchionne al heel vaak gezegd heeft dat hij het niet zou doen. Zou heel ongebruikelijk zijn voor een beursgenoteerde fabrikant. Hij graaft dan zijn eigen graf door het toch te verkopen.

  In 2015/16 is natuurlijk een ander verhaal.

  Beantwoorden
 • 12 februari 2011 om 15:18
  Permalink

  Ik hoop het je helpen! 😉

  Met zoveel nieuws is een GTA versie hier en daar ook eeen peuleschil, vooral omdat de MiTo en Giulietta het volgens eigen zeggen zo goed doen!

  Na jaren op een nieuw geschikt model Alfa gewacht te hebben, wordt het straks nog moeilijk om te kiezen uit de nieuwe modellen.

  Wij hebben het ook niet altijd gemakkelijk als Alfa liefhebber! :)))))))

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.