Home » Alfa Romeo , Overige

Alfa Romeo Gloria concept voorbode toekomstige sedan?

15 februari 2013 16:56 8 reacties

alfa IED

Insinueert deze Alfa Romeo ‘Gloria’ iets wat te maken heeft met de toekomstige Giulia? Zou, kunnen want de jonge makers in opleiding van de IED ontwerpschool in Turijn zitten dicht bij het vuur, op een steenworp van Centro Stile Alfa. Sterker nog, de designafdeling van Alfa Romeo heeft zich zelfs actief met dit ontwerp bemoeid. Het bericht wat bij deze sneakpreview zit, gaat ook over wat misschien komen gaat; Volgens het persbericht is het namelijk een concept, over hoe het nieuwe Alfa Romeo van de toekomst, dat ook op andere continenten verkocht zal worden, er uit zal kunnen zien. De afmetingen komen ook akelig in de buurt van wat ons ooit ter ore is gekomen in verband met de Giulia, namelijk een lengte van 4,7 m, breedte 1,92 en een hoogte 1,32. Een echte D-segment Alfa dus.

Hoopgevend is het in ieder geval wel, want de golvende elegante lijnen met scherpe nuances, spreken ons enorm aan en hebben het DNA van de 8C Competizione. Ce Gloria heeft ook een prachtige geprononceerde neus, waarbij de ‘Scudetto’ als de snuit  van een F1-wagen tussen de luchtinlaten lijkt te zweven. De prahcitge 20 inch velgen zijn zelfs samen met OZ tot stand gebracht. Hier ging zelfs een internationale contest aan vooraf. In Genève kun je dit model in het echt gaan bekijken, waar L’Istituto Europeo di Design al enige tijd vaste standhouder is. Het is geen geheim dat het IED een traditionele kweekvijver is van Lingotto. Behalve de productieversie van de 4C is er dus meer te zien op Alfa-gebied.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

8 reacties »

 • Nuvola schrijft:

  Bellisima! Wat een prachtige lijnen, ik zie Alfa’s uit het verleden op het netvlies, 8c Lungo, Tipo 33 Stradale, de Touring Superleggera spiders, deze schoonheid sluit daar perfect op aan ………

 • Bartman schrijft:

  ALLEMACHTIG!!! Wat een, uhm, tsja, superlatieven schieten tekort… 😛 😛 😛

  Wel een bekende dorpelbelijning…. met dank aan Laurens vd Acker?

  Wishful thinking: Dit IS de stijloefening van de Giulia

 • Di Segno schrijft:

  Ongelofelijk!

  Dacht niet dat het na de Duetto Tantta mooier kon worden…
  Die koplampen in combo met de gril, lijken wel een verwijzing naar de DT van pininfarina uit 2010, maak daar alsjebliefft het familie-dna van bij AR!!!!
  Dat oogt een stuk eleganter dan de huidige neus, niet verkeerd hoor, maar vind dit meer AR-like.

  Zei iemand dat deze ook in Geneve komt?

 • Di Segno schrijft:

  Lees net het volgende…

  http://www.autoblog.nl/nieuws/gloria-concept-moet-chinavs-opwarmen-voor-alfa-romeo-57029

  Dus niet fysiek aanwezig in Geneve…jammer!

 • alfaspeed schrijft:

  Wat een sarcastische ondertoon van autoblog.rare lui die jongens. 😕

 • dmantione schrijft:

  Ik kan ze geen ongelijk geven. Als we even door alle marketing heen kijken: Alfa heeft twee modellen. De Giulia is al 5 jaar vapourware en nu komen ze naar een show met een computerafbeelding van iets dat niet bestaat.

 • Lusso schrijft:

  Niets aan veranderen. In productie nemen samen met de Duettottanta.

 • Lancia4Ever schrijft:

  AB zeikt graag over AR en dat is een kwestie van gebrek aan passie en Alfa-bloed. Het merk heeft een ongekende magie en aantrekkingskracht, zelfs bij een gebrek aan modellen. Mensen worden daar jaloers, ongeduldig en cynisch van (helemaal als je naar VW kijkt dat zelfs met 10 nieuwe modellen je thermometer nog geen graad doet uitslaan.). Het toffe is dat zowel negatieve als positieve aandacht Alfa Romeo goed lijkt te doen.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo , Overige

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties