Alfa Romeo op de Mille Miglia 2011

Mille 2011

Alfa Romeo en de Mille Miglia zijn dankzij de geschiedenis vrijwel één begrip. Vorig jaar heb je dat in het Centenario-jaar via onze site ook goed kunnen vernemen. Dit jaar willen we dat accent opnieuw leggen en reist AutoEdizione zelf af naar Brescia. Uiteraard doen we dat in de stijl van de ‘Biscione’ en kun je hiervan vanaf 15 mei op de site het verslag van lezen.

Inmiddels is bekend geworden dat op de ‘Mille’ ook weer het team Alfa Romeo Automobilismo Storico aan de start zal verschijnen. Dat doen ze met drie modellen die uiteraard nauw verbonden zijn met deze legendarische race. Het team Moceri-Labate start met een 6C 1500 Super Sport (foto), dat identiek is aan het exemplaar waar Campari en Ramponi de editie van 1928 mee wonnen. Het team Salvinelli-De Marco starten met een 6C 1750 Gran Sport uit 1930. De beroemde winnende 1750 van Nuvolari en Guidotti, waardoor het merk uit Milaan voor altijd verbonden is met de ‘Freccia Rossa’ race van duizend mijl. Het derde team (bestaande uit twee journalisten) rijdt een 1900 Super Sprint Touring uit 1956. Dit topmodel van Alfa Romeo uit de jaren ’50 stond nog voor de komst van de compactere Giulietta al bekend als een ‘Berlina Sportiva’.

We raden de Alfa Romeo liefhebber aan om met ons mee te kijken vanaf eind volgende week en als je er zelf heen gaat wensen we je veel Alfa-plezier toe.

3 gedachten over “Alfa Romeo op de Mille Miglia 2011

 • 28 april 2011 om 09:19
  Permalink

  Dit wil ik wel eens meemaken. Dit jaar helaas niet…

  Ik wens jullie veel plezier en ik kijk uit naar het verslag!

  Beantwoorden
 • 29 april 2011 om 09:06
  Permalink

  Ondergetekende zal zelf wederom aanwezig zijn en combineer dit met bezoek aan Lamborghini-fabriek en-museum. Misschien op terugweg nog naar het net geopende Museo Nazionale in Torino. Hoop vele mede-liefhebbers te mogen begroeten en weer gedompeld te worden in een zee van benzine- en oliegeuren! Ben wel blij als de organisatie na 2012 verandert, vroeger was het allemaal wat losser en kon je bijna overal bij, tegenwoordig heb je overal speciale passen nodig om ergens bij te komen. Bovendien slechte feedback als je hen iets vraagt over startlijst etc, ze geven je het idee dat het hen niet interesseert of je komt, dat je enthousiast bent…

  Beantwoorden
 • 4 mei 2011 om 22:50
  Permalink

  Super dat julie van Auto Edizione ook naar de Mille Miglia gaan!
  Wij zijn dit jaar voor de vierde keer geselecteerd om de Mille te rijden.In 1997 voor de eerste keer met een Bentley 4.5 liter blower en de 2011 editie met een Alfa Romeo 6c2500 uit 1940,een cabriolet met een carrosserie van Touring.(startnummer 74)
  Ook in 2009 en 2010 reden we de Mille Miglia met deze schitterende Alfa.
  We hopen vele Nederlanders,en jullie te ontmoeten in Brescia!
  Tot vogende week in Italie.

  Wim Deys en Geert Jan Peters.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.