Alfa Romeo opent volgende maand eerste dealers in Mexico

Alfa Romeo Mexico

Alfa Romeo buigt af richting Noord-Amerika voor een beter leven. Een moeilijke en delicate missie, dat echter meer kans van slagen heeft dan ooit te voren, dankzij de fusie tussen Fiat en Chrysler. Een van de eerste stappen die indirect met dit ambitieuze plan te maken heeft, is de officiële lancering van het merk in het Midden-Amerikaanse Mexico. Het land waar Fiat de komende jaren veel zal investeren en het inmiddels al de Amerikaanse versie van de 500 in productie heeft, evenals de Freemont (en Journey). Hoewel Alfa Romeo’s al jaren geïmporteerd worden op Mexicaanse de markt (foto) bestaat er nog geen dealernetwerk van het Milanese merk. Vanaf 1 juli komt hier verandering in wanneer drie nieuwe dealers alvast de deuren zullen openen voor de Mexicaanse klant. Alfa Romeo brengt daar de Giulietta en de MiTo naartoe, maar ook voor de 159 ligt er nog een Centraal-Amerikaans avontuur in het verschiet.

Alfa Romeo zal zich in Mexico voornamelijk op de liefhebber blijven richten en zet daarom de QV versies van de MiTo en de Giulietta voorin de showroom. In het verleden waren het bijvoorbeeld ook meestal 6 cilinder versies van de 156 die een Mexicaanse klant vonden. De moeizaam verkopende 159 3.2 V6, zal daarom zijn heil op deze markt gaan zoeken. De drie dealers staan in Mexico-stad, Guadalajara en Monterrey. Eind dit jaar zal het aantal naar zes verdubbeld worden. Tegen 2014 hoopt Alfa Romeo zelfs veertien dealers in Mexico te hebben. Alfa Romeo wil tegen die tijd gemiddeld 3000 Alfa’s per jaar verkopen.

 

7 gedachten over “Alfa Romeo opent volgende maand eerste dealers in Mexico

 • 16 juni 2011 om 18:04
  Permalink

  Begrijp ik het nu goed, Mexico krijgt eerder een dealernet dan de VS, het moet niet gekker worden…

  Enfin, daar zit ook geld en als ze al grijs geïmporteerd werden is het merk in ieder geval al wat bekender bij het grote publiek.

  Beantwoorden
 • 16 juni 2011 om 20:08
  Permalink

  Geweldig! Als in Mexico wonende Alfist ga ik volgende maand maar eens de Giulietta bekijken bij de dealer dan.
  Ik ben wel benieuwd of Alfa aan zal slaan hier. De vorige keer was het ook niet echt een succes. Ligt natuurlijk ook aan het feit dat ze ontzettend duur zijn hier.

  Een ding, de Alfa’s die hier rond rijden zijn uit het tijdperk dat Fiat samenwerkte met GM en die werden toen via GM dealers verkocht. Ze zijn geen grijze import.

  Beantwoorden
 • 16 juni 2011 om 22:13
  Permalink

  Kunnen ze die dan niet gewoon via de Dodge dealers verkopen ? Moet volgens mij een betere dekking hebben.

  Beantwoorden
 • 17 juni 2011 om 00:29
  Permalink

  @Il piu migliore: Ik woon in Mexico. Veel Amerikanen weten niet van het bestaan van Alfa Romeo. Mexico is veel meer op Europa gericht. Fiat heb je hier ook al weer een paar jaar, en ook andere merken die je in de USA niet ziet zoals SEAT, Renault en Peugeot.

  Beantwoorden
 • 17 juni 2011 om 10:25
  Permalink

  de 159 wordt met de 3.2 v6 toch al niet meer gebouwd? of is ie alleen uit het nederlandse programma geschrapt?

  hoe dan ook, mooi als er nog een paar van die dingen verkocht worden, ik las net in het pomigliano (of zoiets) verhaal dat er nog maar twee dagen per maand 159s van de band rollen, toch wel te triest voor woorden voor de middensegment sedan van alfa 🙁

  Beantwoorden
 • 18 juni 2011 om 17:12
  Permalink

  @Vitorio: voor Europa is de 159 nu eenmaal voor in de geschiedenisboeken van Alfa Modellen. Voor mexico zal het natuurlijk een gloednieuwe ontdekking zijn.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.