Alfa Romeo’s eerste SUV heet mogelijk Matta

alfa matta

Alfa Romeo’s D-segment SUV die in de loop van dit jaar gepresenteerd zal worden, heet mogelijk Matta. Dat gerucht klinkt nu door uit Italië en is een van de vele geluiden waar we over kunnen speculeren zolang Alfa’s nieuwe modellenreeks nog geen feit is. Als Alfa Romeo liefhebbers hebben we er weinig fantasie voor nodig, maar voor de rest van de wereld zal het als een verrassing klinken.

Daarmee zal de geschiedenis ook via dit nieuwe model, dat begin 2017 naar verwachting klaar is voor een marktdebuut, de geschiedenis van het glorierijke Italiaanse merk in ere worden gehouden. De Matta was in de jaren ’50 een bijzonder nuttig vervoersmiddel voor strijdkrachten en hulpdiensten gedurende de wederopbouw van Italië na de oorlog. Wat dat betreft zal de SUV op basis van het Giorgio-platform van de Giulia, een heel ander nut gaan dienen. Mogelijk weten we deze zomer al of de naam Matta, inderdaad op de belangrijke SUV zal prijken. Rest ons nog wel de vraag welke naam Alfa Romeo van stal zal trekken op het moment dat er een SUV gebouwd zal worden in een hoger of lager segment.

3 gedachten over “Alfa Romeo’s eerste SUV heet mogelijk Matta

 • 17 januari 2016 om 00:12
  Permalink

  Voor het grotere exemplaat MattaX natuurlijk 🙂

  Maar los daarvan, de matta had, ook in de tijd, een heel andere ziel dan een hedendaagse SUV. wel leuk maar niet goed wat mij betreft.

  Beantwoorden
 • 17 januari 2016 om 22:36
  Permalink

  Ik denk dat 99% van de potentiele klanten nog nooit van Matta gehoord heeft. Ik zou een leukere, pakkender naam kiezen. Matta klinkt toch als een soort pakezel, of een werkpaard. Niet een naam voor een Alfa SUV.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.