Alle details over de nieuwe Maserati GranSport 2015

Behalve een flinke uitbreiding van het aanbod aan luxe modellen, wil Maserati in 2015 ook een rasechte sportwagen lanceren met de naam GranSport. Het Britse Evo brengt nu naar aanleiding van een interview met Maserati CEO Harald J Wester, nog meer details naar buiten over dit tot de verbeelding sprekende project. De nieuwe drietand deelt veel techniek met de Alfa 4C en zal vanaf eind 2014 in Modena naast deze ‘Biscione’ geproduceerd worden. Waar de Alfa Romeo 4C vanaf volgend jaar de ’terugkeer’ van het merk moet inluiden, zal de GranSport juist de kers op de taart worden van een veel groter geworden Maserati. Het Modenese merk zal met de GranSport laten zien dat het merk een rijke traditie heeft op het gebied van rasechte sportwagens, aldus Wester.

Maserati-productie in de fabriek te Modena aan de Viale Ciro Menotti

Het grote verschil met de Alfa, is dat de GranSport een 4.7 V8 (maar mogelijk ook een Biturbo V6) als middenmoter zal gebruiken. Om dit blok te kunnen herbergen zal de GranSport een andere maat auto worden en te vergelijken zijn met een Porsche 911. Maserati wil dan ook met dit Duitse succesnummer de concurrentie aangaan. De GranSport zal verder net als de 4C een monocoque kooiconstructie hebben dat grotendeels uit carbonfiber is opgetrokken. De GranSport zal ook gebruikmaken van een gerobotiseerde versnellingsbak met dubbele koppeling. Waarschijnlijk de 7-traps versie uit de 458 Italia. De auto wordt met 4.4 meter lengte ook bijna net zo groot als de succesvolle Ferrari met middenmotor. De GranSport zal maar 1200 kilo wegen en is dus lichter dan een 458 Italia (1485 kg).

Wester wil van deze auto geen gelimiteerde versie maken en gokt zelfs op een jaarlijkse productie van 1500 tot 2000 stuks, ook vanwege een gunstige prijs-kwaliteitsverhouding. De CEO geeft ook alvast te kennen dat het model ook in een eigen Trofeo competitie, het circuit op zal gaan als vervanger van de GranTurismo MC Trofeo. Wester zegt dat de GranSport perfect in de geschiedenis van het merk zal passen. Of Maserati na 2014 ook een opvolger van de meer luxe GranTurismo in de planning heeft staan wordt plots wel onduidelijk…

Een gedachte over “Alle details over de nieuwe Maserati GranSport 2015

  • 15 juni 2012 om 07:34
    Permalink

    Ik heb een beetje een gemengd gevoel hierbij. Het concept klinkt veelbelovend maar anderzijds past dit niet in de traditie van Maserati. Maserati is altijd de luxueuze GT geweest in vergelijking met de meer hardcore Ferrari. En nu plots zouden ze een model uitbrengen dat meer puur-sport is dan de 458. Afwachten maar weer. Niettemin is er wel nood aan een compacter model voor Maserati want de Granturismo is enorm veel groter dan de 3200/4200 reeks.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.