Alonso alsnog kampioen door Vettel’s actie bij gele vlag?

Update: Nee, want sinds gisteren, is bekend dat op de beelden een vlag zwaaiende official te zien is (foto), ondanks de gele lampen langs de baan en op het stuur van Vettel’s RB8. Je kunt niet zien, dat het ook daadwerkelijk een groene vlag is, maar dit is wel aannemelijk aangezien zo’n actie de elektronische indicatie dient te overrulen. Ferrari heeft na wat onrust ook weer persstilte in acht genomen, wat ook voldoende zegt. Wie weet kan Alonso volgend jaar wat minder afhankelijk zijn van de regels en de Duitser alsnog van de troon stoten. Scuderia Ferrari heeft vanmorgen wel laten weten dat het in een brief aan de FIA, om opheldering over de hele situatie heeft gevraagd. De leiding zou namelijk te weinig actie hebben ondernomen, toen de onrust ontstond.

5 gedachten over “Alonso alsnog kampioen door Vettel’s actie bij gele vlag?

 • 1 december 2012 om 14:10
  Permalink

  Check your facts:
  1)Ferrari heeft wel degelijk nog gereageerd en zich het FIA statement aangetrokken en dient dus geen officiele klacht in.
  2) op Interlagos zijn 16 electronische ‘ vlaggen’ en 22 marshals. FIA regels zeggen dat de vlaggen van de marshals prevaleren boven de electronische indicaties en daarnaast heeft geen van de marshals een melding van inhalen onder geel gemaakt.

  Overigens heeft Ferrari aangegeven dat zij ‘getipt’ waren door ontstemde Ferrari Fans (en Martin Brundle’s onterechte kommentaar op Sky Sports). Het team zelf heeft dit niet zelf onder de aandacht gebracht.

  Beantwoorden
 • 1 december 2012 om 14:44
  Permalink

  check: toch lees ik overal dat Ferrari eerst wel degelijk kritisch was richting de FIA. Dus dan blijf je fact-checken tot je een ons weegt. We kunnen een bericht niet 100 keer herschrijven. Ik vind de FIA überhaupt zeer onbetrouwbaar overkomen als het om ‘F1-politiek’ (zal vanwege de rol van Bernie zijn) gaat dus…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.