‘Auto e Moto d’Epoca 2010’: 21-24 oktober in Padova

Vorig jaar las je bij ons op Alfablog.nl dat tijdens ‘Auto e Moto d’Epoca’, zo ongeveer de belangrijkste klassiekersbeurs van Italië, Alfa Romeo alvast extra aandacht zou krijgen i.v.m. de aanstaande honderdste verjaardag.

Dat gebeurt nu een jaar later opnieuw tijdens deze mooie tentoonstelling in Padova, die voornamelijk over de Italiaanse auto gaat en haar geschiedenis. Dit is het eigenlijke Centenario jaar en zolang deze nog niet voorbij is, grijpt men in Italië bijna elke gelegenheid aan om dat te vieren. Tijdens dit evenement dat van 21-24 oktober plaatsvindt is er veel om van de te genieten voor wie van Alfa Romeo, Lancia en Fiat houdt. In 2009 besloot FGA zelfs om meer aandacht te besteden aan deze tentoonstelling, dan bijvoorbeeld aanwezig te zijn op de motorshow in Bologna. Lingotto bouwde stands met daarin oude en nieuwe modellen.

De locatie is zoals altijd de beurshal van Padova. De 21e is dit jaar speciaal gereserveerd voor genodigden en de dagen erna voor iedereen die aanklopt. ‘Tijdens Auto e Moto d’Epoca’ is er ook altijd een grote verzamelbeurs en een onderdelen markt. Dit laatste is ook voor buitenlanders een buitenkans om eindelijk eens dat felbegeerde onderdeel te kunnen bemachtigen.

Om Alfa Romeo te vieren is er een speciale uitgebreide stand over de Giulietta van verleden tot heden. Uiteraard staan er ook diverse modellen uit het museum in Arese.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.