Beste Italiaanse filmproductie gelauwerd in Lancia Café

Deze week is Lancia niet alleen het hart van de internationale cinema, maar uiteraard ook die van de rijke Italiaanse filmcultuur. Zo werd eergisteren de Kineo ‘Diamanti al Cinema’ uitgereikt, de enige echte Italiaanse publieksprijs voor beste filmproducties van Italië. Het is de tiende keer dat deze erkenning werd uitgereikt en dit keer vond het uiteraard weer in het Lancia Café plaats op het Lido di Venezia.

De prijzen voor beste acteur ging onder andere naar Pierfrancesco Favino in de film ‘A.C.A.B.’, Fabrizio Gifuni voor zijn rol in de film ‘Romanzo di una strage’. De beste actrice was Alessandra Mastronardi (foto onder) voor haar rol in ‘To Rome with love’, een film van Woody Allen (met Roberto Benigni) die onlangs ook in ons land in première ging, eveneens onder begeleiding van Lancia (Nederland). Beste vrouwelijke hoofdrol ging naar Barbora Bobulova uit ‘Immaturi il viaggio’. Beste film was ‘This must be the place’ van Paolo Sorrentino en beste Italiaanse film over de grens werd ‘Cesare deve morire’ van Paolo en Vittorio Taviani. Beste tv-productie werd de film ‘Una grande famiglia van Riccardo Milani. Beste cartoon werd ‘Ulisse, il mio nome è nessuno’, een tekenfilmproductie dat op televisie zal worden uitgezonden en over een bekende mythe gaat.

Het Lancia Café is deze dagen een ontmoetingsplek voor acteurs, regisseurs, producenten en talenten en heeft een overdekte oppervlakte van 700 vierkante meter. Het omliggende terrein met zwembad nabij Hotel Excelsior heeft een oppervlak van 2000 vierkante meter en kijkt uit op zee. Deze speciaal ontworpen locatie debuteerde vorig jaar tijdens de vorige editie van de Biënnale. Afgelopen weekend werd het weer geopend in combinatie met de première van de door Lancia en Gabriele Muccino (Indiana Production) ontwikkelde korte film ‘She was here’. Lancia speelt al sinds 2006 een prominente rol als sponsor van de filmwereld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.