Bijzondere Italiaanse klassiekers tijdens Modena Motor Gallery

Modena Motor Gallery1

Wie in is voor een weekendje Italië moet beslist even via het Concorso d’Eleganza di Villa d’Este aan het Como-meer, naar Modena gaan, aangezien je daar tijdens het Motor Gallery evenement voor Italiaanse klassiekers, waarschijnlijk wel hele bijzondere carrosserieën kunt bewonderen. Deze nieuwe nationale expositie en markt met auto’s, motoren en kraampjes, staat garant voor modellen die je misschien enkel nog van fotomateriaal kent. Over een oppervlak van 28.000 m² staan 300 standhouders en vele prachtige creaties van onder andere Ferrari, Maserati (ook motorfietsen), Lamborghini, Moto Morini, Bugatti, De Tomaso, Ducati, Lancia, Alfa Romeo en Fiat. Kortom, een paradijsje voor de liefhebber, dankzij schatten uit bekende (Mario Righini, Panini, Stanguellini) en minder bekende privécollecties.

motor gallery

En het houdt niet op bij de 1:1 modellen, want er is natuurlijk ook een zee aan automobilia die louter met je favoriete Italiaanse merken te maken hebben. Omdat dit het thuisland betreft, kun je er vele malen meer aantreffen dan bij ons hier in het noorden. Er zijn maar liefst 100 standhouders met handel in zeldzame onderdelen. Verder is er een stuk geschiedenis in beeld te zien en is er een grote boekenmarkt. De beurs staat niet voor niets in de Italiaanse ‘Motor Valley’ en wordt ondersteunt door de ASI (Automotoclub Storico Italiano). Volgens de organisatie staat dit evenement op 25 en 26 mei, garant voor een zeer unieke verzameling. Ferrari’s van Agnelli, Rally-auto’s, Mille Miglia legenden, auto’s van filmsterren, je komt het allemaal gezamenlijk tegen tijdens de Motor Gallery in Modena in en rond de Modena Fiere.

Enkele voorbeelden van zeldzame ‘Barchetta’s’ uit de jaren ’50 zijn bijvoorbeeld; Ferrari Monza, Stanguellini 1100, Alfa Romeo Conrero, Ferrari 875, Maserati Tipo 61 en 63. Uit de rally-wereld zie je; wereldkampioen Lancia Stratos Alitalia, Autobianchi A112 S1 70 pk, Lancia Delta Safari, Fiat 124 Spider Abarth GR4, Alfa Romeo Alfetta GR4 (van Jean Todt) en Ferrari 308 GR4. Verder zijn er dus zoals gezegd de zeldzame en minder zeldzame auto’s uit privécollecties en is er voor bezoekers kans op een ritje in een typische ‘supercar’ uit deze streek.

httpvh://youtu.be/_S1UJ6nyRXc

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.