Compact Wide platform van Fiat ideaal voor WRC Rally

Dart Rally

Het platform waarop ook de Giulietta staat, is zelfs dermate ideaal dat Dodge de Rally-uitvoering van de Dart al klaar heeft. Het resultaat is indrukwekkend en het lijkt erop dat Amerika binnenkort aan de voeten zal liggen van Dodge. De Dart zal zich hiermee erg populair maken… en waarom Fiat niet ook. Zodra de sedan naar Europa komt met Italiaans logo, is het heel goed mogelijk dat dezelfde Rally-variant die we hier zien, ook met het Abarth-embleem aan de start zal verschijnen van de WRC. De RallyCross is officieel een andere tak van sport, maar de sprong naar WRC moet niet een al te grote zijn. Het zou zelfs aansluiten op de geruchten van een tijdje geleden, waaruit bleek dat Abarth van plan is om deel te gaan nemen aan de hoogste tak van de Rally-sport. Volgens dat gerucht zou dit volgend jaar al het geval kunnen zijn.

Tel je het gegeven van deze indrukwekkende Dart RallyCross Car erbij op dan klinkt het allemaal nog realistisch ook. De Rally-sport zoals wij die kennen, wordt nog maar een paar jaar ook in Amerika beoefend en neemt sterk in populariteit toe. Vorig jaar werd daar voor het eerst de Global RallyCross Championship gehouden en de Dodge Dart zal waarschijnlijk al in de editie van dit jaar aantreden. Nu Abarth nog in de WRC…

httpvh://youtu.be/cEvw0Gs2_ko

6 gedachten over “Compact Wide platform van Fiat ideaal voor WRC Rally

 • 4 april 2012 om 17:09
  Permalink

  mooi filmpje!
  het klonk alsof de begrenzer vaak werd geaaid! :mrgreen:

  Beantwoorden
 • 4 april 2012 om 17:27
  Permalink

  Ik kan er niets aan doen, maar ik vind de Dart een mooi gelijnde auto. Anders dan vergelijkbaar spul van GM uit Korea. Kon nog wel eens echt een hit worden. Blijkt een ideale mix dat Italiaanse met het Amerikaanse.. (dat besef ik ook als ik kijk naar die dikke Thema 3.6 V6 kijk die voor m’n deur staat te blinken met dikke 20 inch sloffen :mrgreen: )

  Beantwoorden
 • 4 april 2012 om 20:18
  Permalink

  @Lancia4Ever
  tjee,die cockpit man…echt subliem!
  mooie velgen,kek kleurtje. 😮

  Beantwoorden
 • 4 april 2012 om 20:31
  Permalink

  Ja hij is kicke! Vond de Viper altijd saai..maar dit beest Dat is al de tweede Dodge in een 1 dag die ik tof vind.. 😛
  Hij werft al een beetje het 8C effect, want in Amerika noemen ze het een van de mooiste auto’s ooit las ik net (wat natuurlijk niet zo is :-))

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.