Abarth neemt vanaf 2013 wellicht deel aan de WRC

Abarth WRC

De kans is groot dat Abarth vroeg of laat aan de WRC gaat deelnemen om in wedstrijdverband te concurreren met de grote jongens. Het zou een Italiaanse primeur zijn sinds de gloriedagen van Lancia en sinds de successen van ’77. ’78 en ’80 met de Fiat 131 Rally. Tegenwoordig is Abarth op Europees niveau (ERC) al weer een tijdje succesvol met de Punto S2000 (gebaseerd op de Grande Punto). Als je onze site volgt weet je dat de geruchten over een sprong naar het hoogste podium niet nieuw zijn. Het is echter niet bekend uit welke hoek de laatste geluiden precies komen. Men neemt aan dat het om het seizoen van 2013 gaat en dat er dan gebruik zal worden gemaakt van de nieuwe generatie Punto. Bij deze aanname zit wat frictie, want volgens onze informatie komt de opvolger van de huidige Punto pas begin 2014 op de markt als nieuwe B-segment personenauto van Fiat.

3 gedachten over “Abarth neemt vanaf 2013 wellicht deel aan de WRC

 • 11 januari 2012 om 22:25
  Permalink

  AutoEdizione,

  Jullie hadden ook het bericht ooit dat de nieuwe Lancia Ypsilon als WRC zou worden ingezet door Abarth om Lancia weer als naam terug te brengen in de WRC. Vind het trouwens jammer dat jullie niks over de Dakar hebben met Miki Biasion en onze Gerard de Rooy in de Iveco.

  We wachten af

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 11 januari 2012 om 23:42
  Permalink

  Nee, we hebben nooit geschreven over een Ypsilon in de WRC. Wel over de opvolger van de huidige Delta maar dat was puur hypothetisch.

  Beantwoorden
 • 12 januari 2012 om 08:36
  Permalink

  Het zou goed zijn om de naam Abarth terug wat te laten aansluiten met de competitie.

  Overigens mag dat ook eens gebeuren met Alfa, bvb in de tourwagens. Maar ja, dan moet je ook over een model beschikken dat daar geschikt voor is.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.