Concept nieuwe Fiat Panda te zien in Genève

Het duurt nog even voordat de huidige generatie Fiat Panda een directe opvolger zal krijgen, maar FCA wil in Genève alvast laten zien dat het een strategisch belangrijk project is voor het merk uit Turijn. Daarom zal Lingotto een concept van de nieuwe vijfdeurs stadsauto laten zien, waarvan de productieversie pas tegen 2021 in Polen van de band zal gaan rollen. Tien jaar na de introductie van het huidige model. Het is de eerste keer sinds 2004, toen de Trepiuno (foto onder) de 500 aankondigde, dat Fiat een studiemodel van een belangrijk massaproduct toont.

Quattroruote komt alvast met het nieuws naar buiten vandaag, omdat het gerenommeerde automagazine uit Italië vlak voor de opening van de autosalon, de primeur krijgt middels beeldmateriaal en wat informatie in de jongste uitgave van het magazine. Donderdag verwachten we de eerste tastbare bewijzen, aangezien dan het blad in de schappen ligt. Men zegt dat de volgende Panda wat groter zal zijn.

Quattroruote is ook de bron die ons al eerder wist te vertellen, dat de volgende Panda net als de eerste Panda uit 1980 een praktische en veelzijdige auto zal zijn, met vele uitrustingsniveau’s. Van een Spartaanse spotgoedkope instapper tot een duurdere gepersonaliseerde variant met alles erop en eraan. Kortom de Panda zal weer meer Panda zijn en zet de standaard in het kleinere segment.

Dit bericht doet ons denken aan de Ecobasic uit 2000 (foto). Deze werd aan het begin van dit millennium in Genève getoond, in een tijd dat er voor Fiat eveneens weinig nieuws te tonen viel. Deze concept waar uiteindelijk de tweede serie Panda uit voort vloeide vormde een hoopvolle blik op de toekomst. Gelukkig staat FCA er vandaag beter voor dan Fiat Auto in die dagen is zal deze concept vooral ook een manier zijn om het 120 jarig jubileum meer glans te geven. De huidige Panda verkoopt bovendien al vanaf 2012 heel goed en zal voor de introductie van het nieuwe model nog een grondige update ontvangen.

8 gedachten over “Concept nieuwe Fiat Panda te zien in Genève

 • 27 februari 2019 om 14:08
  Permalink

  Ik heb net nog een Panda gekocht, een cross. Ideaal in de winter en voor in de bergen rond het Comomeer. Jammer genoeg moet mijn oer-panda uit 1987 dan de deur uit…

  Beantwoorden
 • 27 februari 2019 om 14:39
  Permalink

  Ben toch wel benieuwd hoe fiat NL weer auto’s denkt te gaan verkopen nu de laatste dealer van de Italiaanse merken de deur heeft of gaat sluiten boven het noord zee kanaal na diverse anderen gevolgd door Schagen hoorn Alkmaar gaat/is Purmerend ook dicht dichtst bij zijnde is nu Amsterdam aan de verkeerde kant van de ring bij de A2. Ik vulde laatst in de dealer zoeke bij alfa in komen ze ma Amsterdam met Zwolle aanzetten.

  Ik werkte altijd in de Zaanstreek dus het Autohuis is er nog die levert ook nieuw maar is geen officiële dealer meer wel service punt. Als ik FCA NL zou zijn zou ik vriendelijk vragen zonder eisen te stellen of ze weer verkoop punt willen worden ondanks dat ze niet op een Aaa status plek zitten in een gelikt te duur pand. Maar gewoon een gewone locale garage waar de klant centraal staat ze weten wie je bent welke auto’s je hebt en de monteurs de auto historische grotendeels kennen zonder in de pc te kijken. Daar maak je klanten blijer mee dan een verkoper die in duur pak loopt en nils van auto’s weet. Ik hoef geen dealer met een glazen huis maar 1 die passie voor het merk heeft weet wat hij verkoopt en een vriendelijke sfeer hangt.

  Beantwoorden
 • 27 februari 2019 om 15:31
  Permalink

  Beste AR 159,
  Auto Marré in Sloterdijk is de beste, deskundigste, aardigste, gezelligste en minst opdringerige FIAT-dealer in en om Amsterdam. Ook op zaterdag. En hoe vaak kom je nou bij je dealer?

  Beantwoorden
 • 27 februari 2019 om 16:09
  Permalink

  Hopelijk een Panda in verschillende versies. een basic, 1tje dat we kunnen personalisren dat het geen naam heeft, een Grande Panda, en voor de liefhebbers een SUV versie.

  Beantwoorden
 • 27 februari 2019 om 18:48
  Permalink

  Auto Marré is top, binnen kort weer heen voor een reguliere service beurt.

  Beantwoorden
 • 27 februari 2019 om 18:52
  Permalink

  Hoop toch dat het wat leuks wordt die Panda Concept.
  Wat Quattroruote laat zien als render is om te huilen, wat een gedrocht.
  Het zelfde geld voor dat oranje ding boven het artikel.

  Beantwoorden
 • 28 februari 2019 om 15:42
  Permalink

  Hier kijk ik geweldig naar uit! Veel meer dan naar de C-SUV van Alfa, die een nutteloze mode achterna holt en daardoor ontegensprekelijk duurder zal zijn dan hij echt waard is…
  Heerlijk: Zo’n wel-doordachte Panda waarin elk detail tot 5 keer overdacht is om uit elke geïnvesteerde euro het uiterste te halen. Om zoiets te bedenken moet je ontwerpteam van goede huize zijn. Charmant, aantrekkelijk, hyper-praktisch in gebruik, moduleerbaar, personaliseerbaar, ontworpen voor een zo groot mogelijk koperspubliek. En zeker: daar is Fiat goed in!

  Beantwoorden
 • 28 februari 2019 om 20:45
  Permalink

  Ik ben ook erg benieuwd wat FIAT ons gaat laten zien, met betrekking tot de Panda van de toekomst.
  Dat Oranje ding hierboven is de FIAT EcoBasic Concept uit 2000.
  Als die auto in productie zou gaan zou hij rond de € 4200,- moeten gaan kosten.
  Verwacht niet dat de nieuwe Panda zo goedkoop gaat worden, zal wel op zijn minst het drievoudige gaan worden.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.