Concept van Alfa Romeo in Genève vrijwel zeker

De op het eerste gezicht nogal gezochte geruchten over een concept versie van de nieuwe CUV van Alfa Romeo die in Genève onthuld zou worden, nemen twee weken voor de start van de Zwitserse autosalon iets serieuzere vormen aan. Aanvankelijk leek het enkel een wat wilde speculatie afkomstig van een Griekse site die wel vaker wat roept.

Tot vandaag, toen FCA zelf met een verklaring kwam via de mond van Berj Alexanian, werkzaam bij Alfa Romeo USA. Waar het precies om gaat is niet verteld, maar wel dat het om iets nieuws zal gaan, dat zelfs een nieuw hoofdstuk zal inluiden in de rijke geschiedenis. Een duidelijke link met Alfa’s rol in de F1.

Dat laats doet ons aan de beloofde 8c denken. Alfa Romeo heeft met dat soort auto’s als concept al een mooie traditie opgebouwd inmiddels. Een dergelijke studie is dan meestal het startpunt van een aanloop naar de uiteindelijke productiefase en duurt een jaar of 2. De 8c en de 4c die we goed hebben leren kennen bij AutoEdizione, hebben het DNA van het merk op dezelfde wijze goed in beeld weten te houden de afgelopen jaren. Investeringen in een zogenaamde ‘Halo car’ levert vaak meer op dan dure publiciteitscampagnes heeft wijlen Marchionne weleens laten weten.

Een CUV lijkt ons zoals eerder gezegd dus onwaarschijnlijk, maar wie weet hebben eerdere geluiden hierover toch een verband met wat we vandaag te weten zijn gekomen. Wat het ook is, het zal een verademing zijn om weer iets nieuws uit de stal van Alfa Romeo te zien verschijnen.

20 gedachten over “Concept van Alfa Romeo in Genève vrijwel zeker

 • 21 februari 2019 om 19:53
  Permalink

  “Wat het ook is, het zal een verademing zijn om weer iets nieuws uit de stal van Alfa Romeo te zien verschijnen.” tja daar sla je de spijker op zijn kop. Het is al 4 jaar stil met de test auto’s en concepts dus het word hoogtijd dat de spyshot fotografen hun camera’s uit de wilgen kunnen gaan halen😁

  Beantwoorden
 • 21 februari 2019 om 23:06
  Permalink

  Een 8c concept is meest voor de hand liggend. Aangezien die is aangekondigd en men in modena zich dreigd te gaan vervellen met de niet heel goed meer verkopende grandtourismo en de laatste 4c’s. Vermoedelijk is daar ook meer aan te verdienen van de laatste hadden ze er met gemak meer van innen verkopen animo zat voor en als jungtimer nu al duurder dan de aanschaf tenzij je een grijze hebt misschien. Maar ik zie liever de CUV kommen met direct in het kiel zog een giulietta Mark II als 5 deurs en 3 deurs coupe. En als die giulia station er niet komt dan maar eindelijk die giulietta sw. Met de 1,3, 1,5, 2.0 en 2,9v6 allemaal met mild hybride en als plug-in en ev. Dan os er wat keuze. Oor de klanten😉

  Beantwoorden
 • 21 februari 2019 om 23:47
  Permalink

  Symptomatisch: Het is inmiddels nieuws dat er nieuws gaat komen. Droevig. Laat het nieuws goed zijn. Hoopvol wachten op de komst van……..

  Beantwoorden
 • 22 februari 2019 om 08:03
  Permalink

  Er zat ook nog een 600+pk giulia coupe in de pijplijn als GTV daar heb je geen mules voor nodig alllen een ander koetswerk op basis van de giulia. En de q coppelen aan een hybride systeem en men is klaar. Zargato had er jaren terug al wat moois van gemaakt.

  Beantwoorden
 • 22 februari 2019 om 15:12
  Permalink

  AR 159
  Er zat ook nog een 600+pk Giulia coupe in de pijplijn als GTV klopt maar ze zijn bij FCA de productie datum kwijt geraakt wanneer die op de markt zou komen net als vele andere modellen die er zouden komen, ik ben benieuwd wat we over een paar weken in Zwitserland te zien krijgen.

  Beantwoorden
 • 24 februari 2019 om 10:39
  Permalink

  Zag laatst dat de 500000 fiat tipo gemaakt is .niet slecht toch ?

  Beantwoorden
 • 24 februari 2019 om 16:13
  Permalink

  @Hoekree
  En dat voor een wereldauto, waarmee maar weer eens aangetoond is dat alles betrekkelijk is, Zoveel Golfs verkoopt VW jaarlijks, in Europa. Maar goed, daar wordt vast niets op verdiend en FIAT maakt natuurlijk een gezonde marge op zo’n Tipo.

  Beantwoorden
 • 24 februari 2019 om 16:32
  Permalink

  Ik vind het een mooie prestatie in 2 jaar tijd is gewoon niks mis mee.en ik kijk niet maar de buren of zo ik kijk alleen naar wat fca verkoopt de rest intereseerd me toch niks

  Beantwoorden
 • 25 februari 2019 om 11:20
  Permalink

  @Hoekree
  Time flies while having fun en liefde maakt blind. Tipo occasions beschikbaar v.a. eind 2015

  Beantwoorden
 • 25 februari 2019 om 20:28
  Permalink

  Ach dan 3 jaar had dat al gezien en wist dat je reactie zou komen.

  Beantwoorden
 • 26 februari 2019 om 15:59
  Permalink

  Hoekree schrijft:

  Zag laatst dat de 500000 fiat tipo gemaakt is .niet slecht toch ?

  Dat is natuurlijk inclusief de vroegere Tipo…..

  Beantwoorden
 • 27 februari 2019 om 18:57
  Permalink

  Nee johan dat is zonder de oude tipo waar er 2miljoen van verkocht zijn.

  Beantwoorden
 • 4 maart 2019 om 16:28
  Permalink

  Op de foto met de nieuwe naam is nog iets opvallends te zien: het spreekgestoelte lijkt te verwijzen naar hybride / elektrische modellen door de stekker en de kabel die aan het spreekgestoelte is gemaakt. Ben benieuwd……

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.