Home » Alfa Romeo , FCA

Concept van Alfa Romeo in Genève vrijwel zeker

21 februari 2019 19:05 20 reacties

De op het eerste gezicht nogal gezochte geruchten over een concept versie van de nieuwe CUV van Alfa Romeo die in Genève onthuld zou worden, nemen twee weken voor de start van de Zwitserse autosalon iets serieuzere vormen aan. Aanvankelijk leek het enkel een wat wilde speculatie afkomstig van een Griekse site die wel vaker wat roept.

Tot vandaag, toen FCA zelf met een verklaring kwam via de mond van Berj Alexanian, werkzaam bij Alfa Romeo USA. Waar het precies om gaat is niet verteld, maar wel dat het om iets nieuws zal gaan, dat zelfs een nieuw hoofdstuk zal inluiden in de rijke geschiedenis. Een duidelijke link met Alfa’s rol in de F1.

Dat laats doet ons aan de beloofde 8c denken. Alfa Romeo heeft met dat soort auto’s als concept al een mooie traditie opgebouwd inmiddels. Een dergelijke studie is dan meestal het startpunt van een aanloop naar de uiteindelijke productiefase en duurt een jaar of 2. De 8c en de 4c die we goed hebben leren kennen bij AutoEdizione, hebben het DNA van het merk op dezelfde wijze goed in beeld weten te houden de afgelopen jaren. Investeringen in een zogenaamde ‘Halo car’ levert vaak meer op dan dure publiciteitscampagnes heeft wijlen Marchionne weleens laten weten.

Een CUV lijkt ons zoals eerder gezegd dus onwaarschijnlijk, maar wie weet hebben eerdere geluiden hierover toch een verband met wat we vandaag te weten zijn gekomen. Wat het ook is, het zal een verademing zijn om weer iets nieuws uit de stal van Alfa Romeo te zien verschijnen.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

20 reacties »

 • Hilbert schrijft:

  Lelijk

 • henk schrijft:

  @Hilbert

  Zit je in een spiegel te kijken ?

 • AR 159 schrijft:

  “Wat het ook is, het zal een verademing zijn om weer iets nieuws uit de stal van Alfa Romeo te zien verschijnen.” tja daar sla je de spijker op zijn kop. Het is al 4 jaar stil met de test auto’s en concepts dus het word hoogtijd dat de spyshot fotografen hun camera’s uit de wilgen kunnen gaan halen😁

 • Yamashita schrijft:

  Geweldig nieuws! 👍

 • AR 159 schrijft:

  Een 8c concept is meest voor de hand liggend. Aangezien die is aangekondigd en men in modena zich dreigd te gaan vervellen met de niet heel goed meer verkopende grandtourismo en de laatste 4c’s. Vermoedelijk is daar ook meer aan te verdienen van de laatste hadden ze er met gemak meer van innen verkopen animo zat voor en als jungtimer nu al duurder dan de aanschaf tenzij je een grijze hebt misschien. Maar ik zie liever de CUV kommen met direct in het kiel zog een giulietta Mark II als 5 deurs en 3 deurs coupe. En als die giulia station er niet komt dan maar eindelijk die giulietta sw. Met de 1,3, 1,5, 2.0 en 2,9v6 allemaal met mild hybride en als plug-in en ev. Dan os er wat keuze. Oor de klanten😉

 • niccolo schrijft:

  Symptomatisch: Het is inmiddels nieuws dat er nieuws gaat komen. Droevig. Laat het nieuws goed zijn. Hoopvol wachten op de komst van……..

 • Lusso schrijft:

  Eender wat is goed, zolang ze maar eindelijk met iets nieuws komen.

 • AR 159 schrijft:

  Er zat ook nog een 600+pk giulia coupe in de pijplijn als GTV daar heb je geen mules voor nodig alllen een ander koetswerk op basis van de giulia. En de q coppelen aan een hybride systeem en men is klaar. Zargato had er jaren terug al wat moois van gemaakt.

 • Alfa147TI schrijft:

  AR 159
  Er zat ook nog een 600+pk Giulia coupe in de pijplijn als GTV klopt maar ze zijn bij FCA de productie datum kwijt geraakt wanneer die op de markt zou komen net als vele andere modellen die er zouden komen, ik ben benieuwd wat we over een paar weken in Zwitserland te zien krijgen.

 • Hilbert SpijkerHil schrijft:

  Ik hou meer van de modellen als Beta of HPE gewoon lekker laag zodat je uit de auto rolt in plaats van normaal uitstappen.

 • Hoekree schrijft:

  Zag laatst dat de 500000 fiat tipo gemaakt is .niet slecht toch ?

 • niccolo schrijft:

  @Hoekree
  En dat voor een wereldauto, waarmee maar weer eens aangetoond is dat alles betrekkelijk is, Zoveel Golfs verkoopt VW jaarlijks, in Europa. Maar goed, daar wordt vast niets op verdiend en FIAT maakt natuurlijk een gezonde marge op zo’n Tipo.

 • Hoekree schrijft:

  Ik vind het een mooie prestatie in 2 jaar tijd is gewoon niks mis mee.en ik kijk niet maar de buren of zo ik kijk alleen naar wat fca verkoopt de rest intereseerd me toch niks

 • niccolo schrijft:

  @Hoekree
  Time flies while having fun en liefde maakt blind. Tipo occasions beschikbaar v.a. eind 2015

 • Hoekree schrijft:

  Ach dan 3 jaar had dat al gezien en wist dat je reactie zou komen.

 • niccolo schrijft:

  @Hoekree
  Net FCA, achteraf reageren en goedpraten. Stand by your brand!

 • Johan166 schrijft:

  Hoekree schrijft:

  Zag laatst dat de 500000 fiat tipo gemaakt is .niet slecht toch ?

  Dat is natuurlijk inclusief de vroegere Tipo…..

 • Hoekree schrijft:

  Nee johan dat is zonder de oude tipo waar er 2miljoen van verkocht zijn.

 • De Longo schrijft:

  De naam van de nieuwe Alfa is bekend: Tonale.

 • De Longo schrijft:

  Op de foto met de nieuwe naam is nog iets opvallends te zien: het spreekgestoelte lijkt te verwijzen naar hybride / elektrische modellen door de stekker en de kabel die aan het spreekgestoelte is gemaakt. Ben benieuwd……

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo , FCA

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties