Home » Fiat , Fiat Powertrain , Overige

De Fiat 500 TwinAir Hybrid komt eraan

28 maart 2011 10:41 2 reacties

500 hybride

Vorig jaar hebben we al met enige regelmaat verslag gedaan van de aankondigingen die Fiat Powertrain zelf deed, aangaande een kleine toekomstige hybride van Fiat. Compacte batterijen en een compacte tweecilinder motor vormen de basisingrediënten voor het ideale Italiaanse antwoord op kleine hybride modellen van Honda en Toyota. Merken die het goed doen op de Amerikaanse markt waar Fiat net komt kijken. FPT toonde een jaar geleden zelfs al een model dat productierijp is onder de naam 500 Hybrid-Tech. Vandaag komt het Franse L’Automobile Magazine met nieuwe feiten hierover.

Het nieuwe model zal volgens deze bron ‘500 TwinAir Hybrid’ heten en verschijnt in 2014 op de Amerikaanse en Europese markt. De 900 cc van deze Hybride is in basis een turboloze versie met 65 pk gekoppeld aan de semi-automatische TCT transmissie met 6 versnellingen. De elektrische krachtbron die daaraan gekoppeld is, zorgt voor 4 pk en 14 Nm koppel en vormt de schakel tussen de batterijen van 26 kilo en de ‘Bicilindrico’. Deze energiebron is te vinden op de plaats waar je normaal gesproken een reservewiel aan zult treffen.

Het zal niet het enige wapenfeit zijn van Fiat SpA, wat betreft kleine hybride auto’s. Ook de nieuwe Ypsilon (in Amerika straks als Chrysler) en de aanstaande Panda komen in aanmerking voor deze gecombineerde aandrijving.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • hape schrijft:

    14 Nm ?? Mijn fiets heeft meer.

  • Daniël Mantione schrijft:

    Ik vermoed wel dat het hier om een verschrijving gaat: De twinair is gespecificeerd op 1,5 kilonewtonmeter, dat scheelt dus een factor honderd.

    Wel moet je er rekening mee houden dat het hier om maximale koppels gaat en dat is in het voordeel van de elektromotor. Elektromotoren produceren grofweg hetzelfde koppel onafhankelijk van hun toerental, benzinemotoren hebben een optimaal toerental waarbij het koppel maximaal is.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Fiat , Fiat Powertrain , Overige

Volg ons

Advertenties