De nieuwe Alfa Romeo MiTo TCT Blackline Collection

Gister is in Italië de reclame campagne van start gegaan van een nieuw model van de MiTo die we nog niet kennen.

Vandaag of morgen zien we de MiTo TCT Blackline Collection uiteraard in vol ornaat vanuit de Parijse motorshow. Via deze reclamespot zien we alvast op het ritme van de Franse DJ Bob Sinclair, hoe deze nieuwe variant met ‘dual dry clutch’ automaat in het blauw aan de wereld gepresenteerd wordt. Centraal staat de dynamiek van de MiTo die bijvoorbeeld ook verkrijgbaar is met snelle sequentiële schakeloptie aan het stuur. Een echte “Energy Machine”.

In Nederland moet je voor de 135 pk MultiAir 1.4 TCT met standaard Start & Stop systeem rekenen op een prijs van 22.700 euro voor de Progression en 23.550 euro als Distinctive (B Label). Later volgt op onze lokale markt ook de 1.6 JTDm met TCT. Deze heeft dezelfde prestaties als de 1.4 TCT benzine en is verkrijgbaar vanaf 23.700 euro. De Blackline Collection is er in Italië vanaf 16.250 euro voor een 1.4 van 78 pk. Bovenin vind je de 1.6 JTDm met 120 pk voor 20.550 euro. Het is helaas nog niet bekend of de Blackline Collection ook naar Nederland komt.

De MiTo doet het over het algemeen niet slecht. Maar liefst 80% van de kopers reed eerst een ander merk of had geen auto. Met de komst van een vijfdeurs model in 2012 verwachten we grondige wijzigingen voor de compacte niche Alfa. Niet alleen onderhuids, maar ook qua ontwerp. Je kunt een editie als de Blackline Collection ook zien als een update op weg naar totale vernieuwing. Het concept van een compacte Alfa Romeo is er eentje die nog steeds in volle ontwikkeling is, op weg naar perfectie. Perfectie die al duidelijk aanwezig is op een model als de Giulietta.

Houd de site in de gaten voor beeldmateriaal uit Parijs.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=Z64fn-WJc9I&feature=player_embedded

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.