Di Montezemolo: ‘Mijn taak zit er op’

Deze korrelige foto is het enige beeld wat we voorlopig konden vinden van het laatste optreden van Luca Cordero di Montezemolo als president van FGA. Hier zien we hem zoals altijd tussen Marchionne en Elkann inzitten.

De leider met veel aanzien kwam vanmiddag zelf aan het woord over zijn vertrek. Lees hier dus hoe de vork echt in de steel zit als het om verhoudingen gaat. Simone Migliarino was de voorzitter in deze laatste uren voor de presentatie van het industriële plan voor 2010-2014 dat morgen tegen het middag uur gehouden zal worden. Di Montezemolo is 62 en zegt dat hij dit het geschikte moment vond voor zijn verdwijning van de voorgrond;

“Toen ik aangesteld werd was het een donkere tijd voor Fiat. Twee belangrijke leiders overleden in korte tijd, Gianni en Umberto Agnelli. En het bedrijf was in zwaar weer terecht gekomen. Die tijden behoren vandaag gelukkig definitief tot het verleden. Fiat is weer gezond en competitief. Ik ben destijds eigenlijk aangesteld als crisismanager en beschouw mijn werk daarom nu als afgerond. Het zit er op na zes cruciale jaren.”

“Of ik de politiek in ga? Daar laat ik me niet over uit. Ik heb jaren lang de leiding gehad over Fiat, Ferrari, Confindustria en Luiss. Nu richt ik me op de taken die ik nu nog voortzet en toekomstige ondernemingen (Ntv treinen).”

John Elkann (34) zal morgenochtend benoemd worden. Marchionne zei dat Di Montezemolo nog nauw betrokken zal blijven in de top van FGA. Marchionne zei dat Di Montezemolo een cruciale rol heeft gespeeld en aan de basis stond van het nieuwe Fiat concern; “Met Luca hebben we zeer intens samengewerkt met een nieuw 5 jaren plan als vruchtbaar resultaat.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.