Dit is de nieuwe Fiat dealer!

Het moet een leuk feestje zijn geweest wat het personeel van de Fiat dealer in Ferrara heeft gevierd, toen ze hoorden dat ze de eerste nieuwe FGA dealer zouden worden volgens een nieuwe opzet.

Het concept van de motorvillage bestaat natuurlijk al in Mirafiori Turijn en sinds kort ook in Cannes, zoals je bij ons een tijdje terug  kon lezen. Deze uit de kluiten gewassen showrooms vormen een soort centraal uithangbord waar mensen niet alleen een product kunnen kopen, maar het product ook met nadruk komen bezoeken. Fiat, Lancia en Alfa Romeo zijn de merken die je daar van dichtbij ervaart.   

In dit geval gaat aan de Via Zadonai te Ferrara (Emilia Romagna), het concept van een meer persoons gerichte uniform Italiaans dealerschap voor het eerst op kleinere schaal in werking. Een eerste stap richting een nieuwe verkoopstrategie van het Italiaanse concern. Het bezoekje aan de FGA dealer moet een dagje uit worden in de sfeer van Italië. Ieder merk is apart vertegenwoordigd en een klant krijgt over het gehele traject van oriëntatie tot aankoop en aflevering, een veel consistentere vorm van serviceverlening. Ook in het geval van verder onderhoud van je auto. De verwachting is dat de MotorVillage in Ferrara een eerste is in een lange reeks door heel Italië en uiteindelijk ook daarbuiten. Vrijdag zal deze nieuwe FGA dealer de deuren openen.  

Een mooie ontwikkeling vinden wij, aangezien op het gebied van dealerschappen FGA wat ons betreft nog een lange weg heeft te gaan. Het product is inmiddels van een andere orde, nu het klantencontact nog. We vragen ons af wat de uiteindelijke verdeling van Abarth en Maserati zal zijn binnen dit concept, en uiteraard in hoeverre dit ook tot in ons land succesvol doorgang zal vinden. De tijd zal het leren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.