Home » Maserati

Wat kleur al niet kan doen

10 maart 2010 11:44 4 reacties

Tussen de tijdloze hoogtepunten van Maserati in Geneve valt ons natuurlijk de Quattroporte Sport GT S ‘Award Edition’ het meest op.

Deze heerlijke sportsedan der sportsedans krijgt overal ter wereld inmiddels erkenning als de meest pure interpretatie van het bergip sportief rijden met vier deuren. Onlangs viel de super Berlina met inmiddels zes jaar aan goede reputatie ook in het verre oosten in de prijzen. Dit is ook ondermeer de reden waarom Maserati besloot om deze zoveelste bejubeling te vieren met de ‘Award Edition’. Wat direct opvalt is de mooie subtiele kleurkeuze van parelmoer zilvergrijs dat haast samen met de vormgeving van de carrosserie lijkt te zijn bedacht. De auto lijkt hierdoor zowaar de uitstraling te hebben van een geheel nieuw model en steelt notabene volgens menigeen de show tot in de wijde omgeving van de stand. De Quattroporte lijkt door de zorgvuldig opgebouwde verschillende metallic laklagen meer volume te krijgen dan ooit met deze ‘Grigio Granito Opaque’. Maserati voegt de omschrijving ‘elegant en besluitvaardig’ er aan toe.  

Over smaak valt niet te twisten maar je kunt er wel een hoop over leren begrijpen en zelf ervaren, zeggen wij altijd. Netals Lancia toont Maserati inmiddels traditiegetrouw dat het ontwikkelen van lakkleuren een kunst is en geen bijzaak.  Opnieuw bewijst autobouwend Italië dus dat een kleur kiezen voor een auto een zorgvuldig proces is en onderdeel van het ontwerp als geheel. We zien daarom dat wat voor de Quattroporte Awards Edition geldt, ook voor de overige modellen op de stand geldt. Naast de vernieuwde tint van de Quattroporte, zien we op de open Maser een nieuw soort blauw met eveneens meer diepte en glans, en een zacht parelmoer wit. De GranCabrio die sinds een paar dagen leverbaar is bij de dealer, toont ons het ‘Blu Mediterraneo opaque, ‘sportief en levendig’, en ‘Bianco Fuji opaque’, ‘zacht en tegelijkertijd schitterend in de zon’.            

Om je niet alleen te beperken tot een nieuwe kleurkeuze en auto, heeft Maserati overigens nu ook haar online levensstijl winkel der drietand een opfrisbeurt gegeven. De ‘Maserati Store’ is dus vernieuwd.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

4 reacties »

 • Tommaso schrijft:

  In Geneve viel inderdaad die kleur op de Quattroporte en de Gran Turismo op.
  Bij Alfa Romeo hadden een Brera en een Mito die matte lakkleur.
  De Brera in een donkergrijs mat en de Mito in een mat wit.
  Heel bijzonder om te zien.

  Wij kwamen Sergio Marchionne nog tegen die met een paar Amerikanen onder andere de Maserati stand bezocht en de cabrio liet zien.

 • Lancia4Ever schrijft:

  Cool! Kwam je ‘m tegen of werk je voor ‘m 😉

 • Tommaso schrijft:

  Ha ha nou heb kunnen observeren hoe dat gaat bij hem.
  Hij liep met een personal assistant , een knappe vrouw en verder in zijn kielzog een paar Amerikanen en een mannetje van de security.
  Ik herkende hem direct en zij tegen Serge mijn beursmaat die op fora toepasselijk Sergio heet van moet je kijken.
  Hij kijken maar zag niks. Toen vertelde ik hem dat ik de enige echte Sergio zag.
  We hebben hun beetje gevolgd en je kon duidelijk die houding van macher Sergio zien die voorop liep en af en toe de assistant erbij en af en toe in gesprek met een van de Amerikanen.
  Ze liepen over de Opel stand via de Toyota stand richting Pininfarina waar de Amerikanen even keken. Natuurlijk weer niet naar de Duettottanta maar naar een Ferrari mock up die daar stond. Sergio vertelde hun dat daar geen motor in zat , stond stiekum te luisteren.
  Daarna in bijna draf via Abarth naar Maserati waar Sergio dus even als boss binnenviel.
  Toen vonden wij het wel goed en vertrokken.
  Je zag in zijn houding en tempo en natuurlijk kleding met zijn onafscheidelijke trui dat dit de enige echte Sergio was.

  Heb een paar foto’s staan op alfaclub.nl bij forum onder evenementen.

 • Sergio schrijft:

  Tommaso, de man die alle gezichten kent 🙂
  Wa inderdaad een leuke afwisseling om Marchionne zo ‘in het wild’ tegen te komen. De man heeft een natuurlijk overwicht, mensen wijken voor hem en de Amerikanen volgden hem gedwee. Is hij de komst van onze merken naar de USA verder aan het voorbereiden?
  Helaas lukte het niet om Marchionne te benaderen en te feliciteren met de Giulietta.

  De kleur van de Quattroporte valt inderdaad op, totaal niet schreeuwerig, het trekt je aan, veel diepte en stijl.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Maserati

Volg ons

Advertenties