Dodge Dart basis voor twee nieuwe Fiat modellen die ook naar Europa komen

Fiat sedan

Fiat zal  in 2013 twee nieuwe modellen introduceren op de Europese markt met als basis het Compact Wide platform van de Dodge Dart, oftewel het verlengde platform van de Alfa Romeo Giulietta. Dit zou door Fiat bevestigd zijn in Detroit. De eerste is een sedan die vanaf medio dit jaar in China al in productie zal gaan en mogelijk veel gemeen heeft met de nieuwe Dodge. De tweede is een hatchback die wellicht veel weg heeft van een C-segment Crossover. Deze laatste zal behalve in China waarschijnlijk ook in de fabriek nabij Cassino tussen Rome en Napels geproduceerd gaan worden, zodra de Bravo uit productie is genomen. Fiat komt dus met een heus offensief in het C-segment en doet dit onder andere door een product uit China te importeren. Het is door dit nieuws ook duidelijk dat Fiat niet van plan is om dit segment alleen aan Alfa Romeo en Lancia over te laten. De sedan die door Guangzhou Automobile geproduceerd zal worden zal dit voorjaar in Peking gepresenteerd worden.

3 gedachten over “Dodge Dart basis voor twee nieuwe Fiat modellen die ook naar Europa komen

 • 9 januari 2012 om 21:30
  Permalink

  Een Fiat in China gemaakt op basis van Amerikaanse auto met een XL Guilietta bodem? šŸ˜› Dat zal smaken

  Beantwoorden
 • 10 januari 2012 om 07:44
  Permalink

  Moest het aan Marchionne liggen zou hij helemaal niks meer in Italiƫ produceren, dat bleek uit een interview met hem in Detroit.

  Beantwoorden
 • 10 januari 2012 om 17:34
  Permalink

  Nee dat zei hij niet Lusso. Hij zei dat je als fabrikant met het verstand moet redeneren en niet met het hart als het gaat om productie in ItaliĆ«. Dus als het niet meer kan, dan kan het niet meer. Dat wil niet zeggen dat hij niet in ItaliĆ« wil produceren de komende tijd, want hij doet drie grote investeringen in dat land; Pomigliano, Grugliasco en Mirafiori. En hij is niet het type dat iets doet tegen z’n zin in.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.