Domenicali wil enthousiasme temperen

Teamleider Stefano Domencali heeft zijn mannen met de voeten op aarde gehouden en doet dat nu ook met media en publiek.

Drie mooie proefdagen kunnen nog niet exact uitwijzen hoe de F10 zich verhoudt tot de rest in wedstrijdverband, aldus de voorman van de Scuderia; “We beseffen maar al te goed dat de tijden van de tests, vooral dit jaar, met een korreltje zout moeten worden genomen. Om in voetbaltermen te spreken; we staan nog aan het begin van het seizoen. We moeten vooral niet vegeten waar we qua prestaties stonden aan het eind van vorig seizoen. Er zijn nog veel obstakels te overwinnen en achterstanden te overbruggen. Je kunt helemaal geen waarde hechten aan deze ‘vrienschappelijke’ wedstrijden. Misschien komt iemand nog met een nieuwe briljante auto, of heeft iemand nog voor verstoppertje gespeeld.”

Domenicali zou een goede bondscoach van de Italiaanse nationale elf kunnen zijn want ook hij weet dat Ferrari deze week een heel moeilijk te overtreffen norm heeft neergelegd voor de concurrentie.
Bovendien hield hij nog veel geheim in de nabeschouwing. Was er dan helemaal niets om trots op te zijn na afgelopen week? Jawel. Vooral qua betrouwbaarheid van de F10;

“Als er één ding is waar we erg tevreden over zijn, dan is het wel de degelijkheid van de auto. Na meer dan 1400 afgelegde kilometers kunnen we al behoorlijk enthousiast zijn wat dat aangaat en kunnen we erg tevreden zijn over de ondersteuning van het team. We plukken nu duidelijk de vruchten van intensieve voorbereidingen. We hebben ook al enigzins het voordeel van de nieuwe Bridgestone banden kunnen ervaren bij verschillende tankinhouden. Als is dat wel realtief aangezien dit circuit behoorlijk vriendelijk is en we nog geen temperaturen hebben ervaren zoals straks in het middenoosten.”

Domenicali sloot af met zijn waarschuwing;

“In de F1 gaat niets vanzelf en dus is het nu van belang dat we ons niet laten verblinden door een goed resultaat. We moeten nog maandenlang hard werk leveren tegen een goed gemotiveerde concurrentie in bezit van prima techniek. We kunnen niet leunen op bepaalde resultaten zoals in de ‘voetballerij’. Voor ons telt letterlijk elke (honderdste) seconde een seizoen lang.”

Ondertussen is Alonso bijzonder voldaan na zijn eerste prima optreden als Ferrari coureur. Vooral ook omdat het een thusiwedstrijd was met een warm publiek; “Ik heb lang uitgezien naar deze week. Het bleek nog mooier dan ik hoopte qua sfeer. Ondanks dat het een door de weekse dag was, was de tribune vol. Het was een bijzondere dag voor mij, ook vanwege de aanwezigheid van mijn vader die jarig was. Ik heb genoten van alle 127 rondes.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.