Driedeurs Lancia Ypsilon alleen nog als ‘UNYCA’

Lancia Ypsilon UNYCA

De getalenteerde driedeurs Lancia Ypsilon geeft nog één optreden. Dit laatste op te voeren stuk is uiteraard een zwanenzang in stijl en geschiedt onder de titel UNYCA. ‘Unica’ staat uiteraard voor exclusiviteit maar betekent in het Italiaans net zo goed dat het het ‘ENIGE’ model is dat nog te krijgen is. Dat de driedeurs Ypsilon op de valreep nog een update krijgt heeft alles te maken met het feit dat het de moeite loont. Vorige maand werden er in Italië alleen al namelijk nog 4292 stuks van dit model verkocht. Sowieso is FGA naar onze mening de laatste tijd goed bezig met het aanbieden van de nodige updates en extra’s.

De Lanica Ypsilon ‘UNYCA’ heeft een 1.2 8v met 69 pk of een 1.3 MultiJet 16v diesel met 75 pk (beide Euro 5). Je herkent deze finale-editie aan een eigen logo op de B-stijl, 15 inch lichtmetalen velgen, elektrisch verstelbare zijspiegels in hoogglans zwart en Tecnocity B-colore bekleding (zwart en grijs) in het interieur. De mooie laksoorten zijn er nu in 7 verschillende tinten en voor wie meer wil is er het ‘Pack Luxury’ pakket met Pelle&Castiglio® lederen bekleding. De UNYCA is een laatste aanpassing na de presentatie van de ‘Collezione 2011’.

Ypsilon UNYCA

Voor de fabriek waar deze Ypsilon gefaseerd nog van de band rolt tot begin volgend jaar, is het een stuk minder feestelijk. Termini Imerese gaat straks eenmaal los van Fiat SpA, een zeer onzekere toekomst tegemoet. Inmiddels zijn er zelfs meer vraagtekens over het ‘waarom’ ontstaan; Marchionne verklaarde meer dan een jaar geleden namelijk dat het allemaal te maken heeft met de hoge logistieke kosten van een productielocatie op Sicilië… De kleine Lancia zou daardoor aldus de CEO 800 euro meer kosten dan normaal gesproken het geval zou zijn. Maar inmiddels produceert de autobouwer uit Turijn de Fiat Freemont. Fiat stuurt voor dit model per schip de in Avellino (FMA Pratola Serra) geproduceerde motoren naar Mexico (Genua-Veracruz), waar ze vervolgens in de weer voor Italië bestemde Freemont’s worden gemonteerd te Toluca. Dezelfde motoren keren dan terug naar Genua als onderdeel van de auto. De Fiat is met ruim 3600 orders nu al een succes, omdat het al voor minder dan 25 duizend euro kan worden aangeboden. Velen vragen zich nu af wat de verhoudingen zijn tot een in de Siciliaanse havenstad gebouwde Lancia…. Volgens ons is het eerder een vakbondskwestie.

 

 

Een gedachte over “Driedeurs Lancia Ypsilon alleen nog als ‘UNYCA’

 • 21 juni 2011 om 12:51
  Permalink

  Al met al vind ik deze tóch mooier dan de nieuwe.

  Goed om te vernemen dat ze het in haar laatste dagen nog zo goed doet qua verkopen, dat verdient dit model ook.

  Blijf er zelf ook nog maar even in rondrijden.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.