Eerste glimp nieuwe Fiat Viaggio

Fiat Viaggio achterkant

UPDATE: Dit is de eerste glimp van de nieuwe Fiat Viaggio, die je vandaag of morgen zoals gezegd nog helemaal onthuld zult zien worden. Houd AutoEdizione dus goed in de gaten. De prominente grille met drie dwarsliggende spijlen, doet ons erg denken aan de eerste beelden van de vernieuwde in Turkije gebouwde Linea, van afgelopen tweede paasdag. Deze heeft twee in plaats van drie spijlen van chroom overdwars en dezelfde sterk afgeronde omtrek. Achter de zwaar gecamoufleerde Chinese testexemplaren (foto onder), konden we al voorzichtig concluderen dat er een andere façade schuil zou gaan dan die we van de Dodge Dart kennen, de Amerikaanse equivalent van dit model. De achterzijde is ook duidelijk van een andere orde dan op de meer sportieve Dart met doorlopende achterlicht-units en toont alvast gedistingeerd op ons over.

Fiat Viaggio teaser

De in China gebouwde Viaggio heeft dus een heel eigen gezicht en samen met de vernieuwde Linea, zien we plots een trend als het om mondiale sedans van Fiat gaat. Vermoedelijk zal het kleinere kofferbak model op basis van de Punto dan ook naar China afreizen. De sedans zullen een unieke plaats innemen in Fiat’s family-feeling en kenmerken zich vooral door een uitgesproken karakter voorzien van subtiele rondingen. Fiat’s eerste productiedoelstelling voor de Viaggio is een aantal van 170.000 per jaar.

Viaggio zijkant

Fiat Viaggio spy

13 gedachten over “Eerste glimp nieuwe Fiat Viaggio

 • 12 april 2012 om 16:35
  Permalink

  Strakke achterkant! Mooi dat ze de moeite hebben genomen om er een heel eigen draai aan te geven t.o.v. de Dart. Met deze nieuwe grille denk ik dat we een nieuwe stijl zullen zien voor Fiat’s vanaf het kleinere en grotere C-segment en wie weet ook B-segment (Punto 2014?).

  Beantwoorden
 • 13 april 2012 om 08:13
  Permalink

  Dat ziet er goed uit! Ik zou zeggen: haal dit model zo snel mogelijk ook naar Europa en voeg er een station aan toe.

  Beantwoorden
 • 13 april 2012 om 09:26
  Permalink

  zo te zien kan er flink wat onder die motorkap hangen..
  dus graag een dikke T-jet met 180 paarden!
  :mrgreen:

  Beantwoorden
 • 13 april 2012 om 10:09
  Permalink

  Hoe groot is deze auto precies, formaat VW Jetta?
  Veel C segment sedans zijn er hier niet meer op de markt, iets voor Zuid-Europa. Weekend versie zou welkom zijn.

  Beantwoorden
 • 13 april 2012 om 11:14
  Permalink

  als het de opvolger van de delta is,kleiner als de jetta.
  maar ik weet niet hoe de maatvoering in china is… 😆

  Beantwoorden
 • 13 april 2012 om 16:40
  Permalink

  Met 4,679 m lengte 1,850 m breed en een wielbasis van 2,708 m is ie zelfs iets groter dan die Golf met klep. Dies nl. 4.64 m. Bovendien heeft die een wegligging van een dweil terwijl deze Fiat waarschijnlijk strak op het asfalt zal liggen. Zal mij benieuwen of hier een vijfdeurs hatchback van komt en een SW. In het geval van een SW moeten ze wel zorgen dat ie ook echt anders zal zijn dan bv een Giulietta SportWagon. Nu Lancia nog met de Delta, waarvan ik eigenlijk ook een sportieve driedeurs verwacht…. goed genoeg gedroomd nu. Fiat heeft in ieder geval genoeg in handen om op de juiste kostendekkende manier auto’s in dit segment te introduceren. Iets wat t/m de Giulietta nog niet het geval was.

  Beantwoorden
 • 13 april 2012 om 19:09
  Permalink

  ben ook benieuwd naar het gewicht..
  maar ik vind de Giuletta met kop en schouders boven de concurrent staan,al zeggen de cijfers het niet.
  hier in de straat staat er 1,parelmoer,gunmetal kleur velgen ,dubbele pijpen,xenon.
  i am in love 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.