Eerste klanten melden zich voor de geweldige GranTurismo MC GT4

GranTurismo MC Concept_Fr

In de racewereld moet men onder de indruk geweest zijn van de nog maar eerste resultaten van de GranTurismo in hardloop tenue. Op Spa Francorchamps was de vuurdoop van de GranTurismo MC GT4 een mooi succes te noemen. Voor Maserati werd met slechts weinig middelen direct een competitief resultaat geboekt door het AF Corse team. De coureurs Sbirrazzuoli en Casé hadden met slechts 2 banden soorten en weinig circuitervaring slechts één GranTurismo onder hun hoede en constateerden desalniettemin maar één ding: De auto wil ontzettend goed vooruit en blijkt zeer solide en wendbaar.

Daarom meldt zich nu al een team aan die het avontuur wil aangaan met deze opmerkelijk krachtige Maserati. Het team Cool Victory zal als eerste een aangekochte nieuwe GT4 in ontvangst nemen dit najaar, en er voor het raceseizoen 2010 mee aan de slag gaan. Dit model waarvan slechts 15 stuks gebouwd zullen worden, is sinds april dit jaar in het openbaar te bewonderen. Afgelopen maand voor het eerst in raceverband. Teammanager Ric Lee van Cool Victory zegt dit als een belangrijke stap te zien voor een langdurige samenwerking met het Modenese huis. Cool Victory heeft nog geen naam en faam maar ziet dit als een begin. Maserati ziet dit vooral als een begin voor een zeer goed racemodel, en zet hiermee een stap in de uitbreiding van een groeiende reputatie in de moderne racewereld. Een nieuwe reputatie dat een lange indrukwekkende basis heeft in het verleden. Zoals de Indy 500 van 1939 en ‘40. De F1 wereldtitels in 1954, 1957 en 1967. In 2004 maakte het ‘Tridente’ merk weer indruk met de introductie van de MC12 (ondanks langere aanwezigheid op het circuit met de coupé GT). De MC12 machine won in 2004, 2005 en 2008 indrukwekkende 24 uurs titels in Spa.

2 gedachten over “Eerste klanten melden zich voor de geweldige GranTurismo MC GT4

 • 4 oktober 2009 om 21:44
  Permalink

  Gelukkig hebben ze het klapdak aan de California gelaten 😉

  Beantwoorden
 • 4 oktober 2009 om 21:46
  Permalink

  Ik weet dat je een held bent met het nu nog bestellen van een 147 en dat we dus moeten spreken van schande als het om je leed gaat..maar het gaat hier met name om de vooruit gang van de assemblage en kwaliteitscheck in bredere zin. En dan metname Maserati die de prijs in ontvangst mocht nemen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.