Einde carrière Lancia Flavia nu al in zicht?

Lancia Flavia

Is het einde van de cabriolet Lancia Flavia dik een jaar na de introductie alweer in zicht? Volgens enkele eerste geruchten uit Amerika wel. De in Sterling Heights gebouwde Chrysler 200C Convertible, waarmee de Lancia alles op de logo’s na deelt, zou eind deze maand al uit productie kunnen gaan. Er is echter nog geen officiële bevestiging wat dit aangaat.

flavia cabrio2

Lancia’s participatie in wat ooit de succesvolste cabriolet van de Verenigde Staten was, blijkt dus achteraf een poging te zijn geweest om de sterk dalende verkoop van het model te ondersteunen. Vorig jaar hebben we de D-segmenter (die verder niet of nauwelijks op de Nederlandse wegen is te zien) zelfs nog even kunnen rijden en de introductie in Italië op het zonnige Taormina (en in de windtunnel van Orbassano) loog er niet om. Men had er vertrouwen in, maar hoe zonnig het schiereiland ook is, slechts weinig Italianen hebben het model tot nu toe serieus overwogen. Sinds januari zijn er slechts een schamele 225 stuks verkocht, goed voor een tiende plaats op de landelijke ranglijst.

flavia cabrio

De Flavia werd in 2011 zelfs nog als sedan overwogen, maar van dit model is uiteindelijk afgezien. Met de kennis van nu, lijkt dit vooral te maken te hebben gehad met het feit dat de (in dat jaar vernieuwde) gesloten versie van de Chrysler 200C het nog altijd behoorlijk goed doet in de VS en Canada. Dat geldt dus niet voor de cabrio. De verkoop van cabrio’s is in de VS de afgelopen jaren drastisch afgenomen. Van de nieuwe Chrysler 200 wordt daarom op korte termijn zelfs helemaal geen open variant verwacht.

5 gedachten over “Einde carrière Lancia Flavia nu al in zicht?

 • 3 oktober 2013 om 12:56
  Permalink

  Ik zag vorige week nog de eerste rijden hier in België! Een witte, in Beerse. :-p

  Beantwoorden
 • 3 oktober 2013 om 23:22
  Permalink

  Dit heeft niks met Lancia te maken en dan nog een 2.4 liter logge moter. 🙁

  Beantwoorden
 • 4 oktober 2013 om 10:31
  Permalink

  Even afgezien van het ontwerp, ik heb ‘m mogen aanschouwen bij Preuninger in Den Haag. De voorkant en het interieur gaat nog wel, maar de obesitas kont is niet om aan te zien.
  En dan ook nog heel veel ruimte in de achterste wielkasten.

  Dit heeft echt niks met Lancia van doen.

  Laten ze maar een cabrio op het Alfa/Mazda chassis bouwen.

  Beantwoorden
 • 4 oktober 2013 om 11:37
  Permalink

  @Eelco van Vliet:
  Heb liever een betaalbare tweezits coupé op basis van de Alfa/Mazda: De ooohzooo langeverwachte Fulvia!! 🙄

  Beantwoorden
 • 6 oktober 2013 om 21:55
  Permalink

  Zinloze actie geweest en Lancia onwaardig. Nog erger is, of eigenlijk een schande, dat de naam Flavia is gebruikt.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.