Eindelijk naar school bij Ferrari

Luca Baldisseri de man achter de coureurs en organisatie van het Ferrari F1 team, bevestigt nu dat er een ‘Ferrari Driver Academy’ komt.

Als er al een achilleshiel zou zijn voor de toonaangevende rode Scuderia, dan is het wel de afwezigheid van een eigen kweekschool. Daar komt nu eindelijk verandering in en daarmee is Ferrari een van de laatsten. Ferrari is vanaf nu niet meer simpelweg dat uithangbord voor coureurs die nog elders werken, waardoor het zogenaamd altijd wel de beste kan krijgen. Tijden veranderen en dus ook de tactiek van Ferrari. De Italiaanse autosportfederatie uit Vallelunga ACI-CSAI zal hierbij een belangrijke rol gaan vervullen. Iets meer dan een week geleden wisten we al te melden dat deze organisatie een nieuwe ‘lesauto’ presenteerde in Bologna met het Abarth label. Hiermee krijgt Italië duidelijk opnieuw een impuls als het gaat om het voortbrengen van nieuwe talenten op racegebied. Stefano Domenicali van ACI-CSAI zei dat het doel duidelijk is; steeds meer aanwas creëren voor het hoogst haalbare, racen voor Ferrari F1.

Het begint allemaal met een simpele kart. Baldisseri zal over het hele programma wat vervolgens volgt de eindverantwoordelijkheid dragen. De aanpak van Ferrari’s kweekschool kenmerkt zich door een itensieve begeleiding, waarbij alle aspecten van de autosport van nu uitvoerig aan bod komen. Hiermee wil Ferrari eigenlijk de beste school worden. De eerste coureur die middels deze weg aan de top moet komen is Jules Bianchi. Hij is kampioen F3 Euro en viel op tijdens een test in de F60 op het Jerez circuit.

3 gedachten over “Eindelijk naar school bij Ferrari

 • 21 december 2009 om 17:53
  Permalink

  Red Bull en Mercedes boeren goed met zulke lesprogamma’s. En de “net niet” coureurs vinden vaak een mooie plek in de DTM, WTCC of GT’s.

  Voor Ferrari in een F430 rijden zoals Mika Salo is ook geen schande. 🙂

  Beantwoorden
 • 21 december 2009 om 17:55
  Permalink

  “Net niet” klinkt wat verkeerd.
  Bedoelde eigenlijk : “coureurs met andere specifieke kwaliteiten.”
  Klinkt beter. 😉

  Beantwoorden
 • 22 december 2009 om 12:42
  Permalink

  lol @ jordy.

  Vind het wel een goed initiatief! Laat maar komen die mooie tijden voor Ferrari.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.