Ferrari groeit keihard in China

In een groot deel van de wereld is Ferrari natuurlijk meer een goede naam die verkoopt, dan dat het ook echt tal van auto’s aan de man brengt. Echter in China, is Ferrari ook in rap tempo een serieuze dealer aan het worden. Over 2009 hadden we al mooie berichten, maar 2010 is alleen maar nog meer om over naar huis te schrijven. Dit jaar verkocht het zo’n 300 nieuwe auto’s, waarmee het op gelijke hoogte staat als thuismarkt Italië, waar Ferrari natuurlijk een veel langere geschiedenis heeft. Ook in Duitsland verkoopt het huis uit Maranello dergelijke cijfers. Er zijn in China zo’n 100 auto’s meer verkocht dan in 2009 en dan zijn de cijfers van HongKong en Taiwan nog buiten beschouwing gelaten. Amerika blijft voorlopig de grootste markt en het Midden Oosten doet ook steeds beter mee.

Ferrari trof onlangs de 999ste Chinese klant. Volgende week wordt dat in Shanghai groots gevierd vanwege het feit dat het getal negen daar voor enorm geluk staat. De duizendste klant heeft in dit land dus dikke vette pech… Volgens Ferrari is het succes in China te danken aan de grondige uitbreiding van het commerciële netwerk. Op het gebied van autosport zal de komst van de ‘Ferrari Challenge Asia’ het merk alleen maar nog populairder maken. Het vormt een van de vele activiteiten die Maranello in de pijplijn heeft voor de komende jaren in het grote oosterse land. Het is de verwachting dat in de toekomst China nog wel eens de belangrijkste markt kan worden voor Ferrari.

4 gedachten over “Ferrari groeit keihard in China

 • 6 januari 2011 om 14:06
  Permalink

  999ste klant in china hoop ik. als ze maar 999 klanten ww hebben vind ik dat klanten bestand wel een beetje klein en kopen die wel erg veel auto’s ieder jaar.

  Beantwoorden
 • 6 januari 2011 om 14:44
  Permalink

  Goeie marketing man die even zijn ogen en oren heeft opengehouden.de duizenste Ferrari zal absoluut geen chinees zijn en anders wordt dat niet nekendgemaakt

  Beantwoorden
 • 6 januari 2011 om 14:46
  Permalink

  Ik bedoel de duizenste Ferrari zal geen chinese koper hebben.

  Beantwoorden
 • 6 januari 2011 om 15:21
  Permalink

  EDIT: foutje. De 999ste in china dus. De 1000ste heeft dikke vette pech. Neem aan dat die ook wat krijgt…
  Wat een kicke uitvoering trouwens die donkerrode F430 op de foto

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.